ОСТАННІ НОВИНИ

Чи буде MARUV представляти Україну на Євробаченні-2019, вирішуватиме НСТУ

Наталя Дуляба

|

Суспільне мовлення, яке обирає представника України на пісенному конкурсі Євробачення, попри перемогу в національному відборі співачки MARUV ще не ухвалило остаточного рішення. Про це заявила член правління Національної суспільної телерадіокомпанії (НСТУ) Олександра Кольцова, пише Громадське.

 

За її словами, рішення про те, хто представлятиме Україну, НСТУ ухвалить упродовж 48 годин. А сама MARUV має дати відповіді на питання щодо договору упродовж 24 годин.

«Зараз ми маємо затвердити або погодити переможця, який поїде від України. І ми як Суспільне мовлення дослухаємося до суспільства. В суспільстві зараз є різні думки, чи виконавець, який має концертну діяльність у Росії, може представляти Україну. В нашому договорі є пункт, який нам потрібно обговорити з MARUV», – розповіла Кольцова.

На запитання, чи в іншому випадку Україну представлятиме гурт Freedom Jazz, який посів друге місце у відборі, Кольцова відповіла: «На жаль поки не можу сказати. Ми хотіли би почути від MARUV відповіді і, звичайно, хотілось би покласти дискурс в українському суспільстві: чи має артист, який представляє Україну на Євробаченні, їздити з концертами в Росію».

На запитання, чи є конкретно вимога від MARUV оголосити про припинення концертів у Росії, Кольцова відповіла: «У нас є пункт в договорі, який передбачає певні рішення – вони мають його прийняти».

Нагадаємо, у  фіналі Національного відбору на Євробачення-2019 перемогла співачка MARUV. Водночас активісти вже встигли з’ясувати, що MARUV гастролювала у Росії. Вчора, 23 лютого, після свого виступу у фіналі співачка заявила, що Євробачення є пісенним конкурсом, а не «політичними виборами». Також вона додала, що «не варто судити всіх росіян за одним президентом».

Як повідомляв Львівський портал, громадський рух «Відсіч» заявив, що троє зі шести фіналістів конкурсного відбору «Євробачення-2019», MARUV, YUKO, ANNA MARIA , є «відвертими колаборантами». На сторінці руху у Facebook активісти закликали членів журі та ведучого конкурсу Сергія Притулу перед голосуванням «вичерпно поінформувати» глядачів про позицію конкурсантів щодо російської агресії та окупації українських територій. Водночас глядачів просили «не підтримувати колаборантів і не голосувати за них».

Також Віце-прем’єр-міністр України з гуманітарних питань В’ячеслав Кириленко заявив, що артисти, які мали гастролі на території Росії, не можуть навіть брати участь у фіналі Нацвідбору на Євробачення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *