ОСТАННІ НОВИНИ

Maruv заявила, що її хочуть змусити відмовитися від Євробачення-2019

Наталя Дуляба

|

Співачка Maruv, яка має представляти Україну на Євробаченні цього року, заявила про тиск на неї з боку Національної телекомпанії України. Також співачка готова відмовитися від виступів у Росії. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передає Львівський портал.

 

Maruv розповіла, що отримала чесну перемогу у Національному відборі на Євробачення-2019, проте тепер її хочуть у неї відібрати.

«Я – українка, люблю свою країну і пишаюся тим, що представлятиму Україну в Тель-Авіві на міжнародному конкурсі “Євробачення-2019” попри те, що за добу я отримала пропозиції від трьох різних країн представляти їх. Але моя відповідь категорична: я виступаю від України і ніяк інакше», – заявила вона.

Співачка також запевнила, що готова відмовитися від гастролей у Росії: «Я готова відмовитися від виступів в Росії. У прямому ефірі відповіла на всі питання, які цікавили журі. Я не відвідувала Крим із 2014 року. Не порушувала жодного закону України. А також готова взяти на себе всі витрати з участі в міжнародному конкурсі».

Втім за словами Maruv, Національна телекомпанія України (НТКУ) висуває низку абсурдних вимог до співачки у договорі, який мають підписати сьогодні, 25 лютого, до обіду.

«1. Мені заборонена будь-яка імпровізація на сцені без затвердження НТКУ. (Неузгоджений шпагат, наприклад, призведе до штрафу у 2 мільйони гривень).

2.Негайна передача авторських прав на пісню, які належать світовому лейблу Warner Music (про ці права було відомо до початку конкурсу).

3.Чітко виконувати будь-які вимоги і вказівки НТКУ. (Теоретично мене можуть змусити танцювати на Дні народження у якогось віце-прем’єра, і в разі відмови мене дискваліфікують та зобов’яжуть знову виплатити штраф у 2 мільйони гривень. Плюс компенсувати НТКУ нібито збитки).

4. Заборона на спілкування з журналістами без узгодження з НТКУ. (Що повністю порушує свободу слова і права людини)», – пояснила Maruv.

У разі порушення одного з цих пунктів, за словами співачки, на неї чекатиме штраф у розмірі 2 мільйонів гривень і компенсація збитків НТКУ на невизначену суму.

При цьому Maruv обурюється, що умови для неї ставлять жорсткі, а сама вона взамін він НТКУ нічого не отримує.

«Ні копійки фінансової підтримки, ні допомоги в організації поїздки, ні тим більше міжнародної промопідтримки. Навіть візою я повинна займатися сама. У договорі є всього кілька пунктів зобов’язань НТКУ: 1. Давати мені підказки щодо правил проведення конкурсу. 2. З дозволу НТКУ взяти з собою 10 осіб за свій рахунок. 3. Дотримуватися умов договору», – додала співачка.

«Я відчуваю тиск! І бачу явні спроби змусити мене відмовитися представляти свою країну на міжнародному конкурсі “Євробачення -2019″» – заявила Maruv.

Нагадаємо, у  фіналі Національного відбору на Євробачення-2019 перемогла співачка MARUV. Водночас активісти вже встигли з’ясувати, що MARUV гастролювала у Росії. У суботу, 23 лютого, після свого виступу у фіналі співачка заявила, що Євробачення є пісенним конкурсом, а не «політичними виборами». Також вона додала, що «не варто судити всіх росіян за одним президентом».

Також Віце-прем’єр-міністр України з гуманітарних питань В’ячеслав Кириленко заявив, що артисти, які мали гастролі на території Росії, не можуть навіть брати участь у фіналі Нацвідбору на Євробачення, а згодом додав, що «історія із учасником від України ще незавершена».

Проти «артистів-ватників» виступив також і міністр культури Євген Нищук.

Зважаючи на резонанс, який викликав результат Національного відбору на пісенний конкурс, Суспільне мовлення, яке обирає представника України на Євробачення, заявило, що MARUV може і не поїхати у Тель-Авів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *