ОСТАННІ НОВИНИ

«АВЕ Львів» дозволили перевантажувати сміття на Північній до 2 лютого

Наталя Дуляба

|

Виконавчий комітет Львівської міськради вкотре відтермінував виїзд компанії «АВЕ Львів» із її сміттєперевантажувальної станції на вул. Північній. Перевізнику дозволили використовувати земельну ділянку на цій вулиці ще до 2 лютого. Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет сьогодні, 3 грудня, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як зазначив під час обговорення в.о. директора департаменту з питань поводження з відходами Львівської міськради Сергій Сало, «АВЕ Львів» не засмічує земельну ділянку відходами, а перевантажує його зі сміттєвозів відразу у вантажівки.

Своєю чергою директор «АВЕ Львів» Олег Гайовишин розповів, що компанія дотепер не знайшла остаточну ділянку для своєї нової перевантажувальної станції.

«Ми плануємо переїзд нашої всієї виробничої бази, це буде орієнтовно в середині січня. Ми пробуємо поєднати виробничу базу з перевантажувальною станцією. На жаль, зробити це в межах Львова нам не вдається. Ми зараз ведемо перемовини у Жовківському районі поблизу Куликова та в Кам’янка-Бузькому районі поблизу Яричева. Якщо нам вдасться домовитись і організувати оренду з викупом, тоді зможемо й переїхати. Ми хочемо проводити перевантажування сміття у закритому приміщенні і не розривати виробничу базу зі станцією», – пояснив Олег Гайовишин.

Зазначимо, раніше свою сміттєперевантажувальну станцію перевізник «АВЕ Львів» планував облаштувати на окраїні села Старий Яричів Кам’янка-Бузького району, однак місцеві мешканці виступили категорично проти цього.

Водночас міська рада вже п’ять разів продовжувала термін «виселення» перевізника «АВЕ Львів» з його сміттєперевантажувальної станції на вул. Північній. Звільнити ділянку він мав ще на початку вересня.

Як повідомляв Львівський портал, ще наприкінці серпня перевізник «АВЕ Львів» практично завершив очищати свою перевантажувальну станцію на вул. Північній, де назбиралось близько 10 тисяч тонн сміття. Для того, щоб вивезти всі відходи, компанія витратила два з половиною місяці та кілька мільйонів гривень.

Нагадаємо, із березня у Львові заговорили про купи сміття на вул. Північній, де перевізник «АВЕ Львів» облаштував свою сміттєперевантажувальну станцію. Мешканці також неодноразово скаржились через це. А нещодавно екологи заговорили про те, що ця станція створює небезпеку повітряному руху в районі злету та посадки літаків в аеропорту ім. Д. Галицького.

Через бездіяльність та забруднення довкілля «АВЕ Львів» оштрафували. Розмір штрафу становив близько 1000 гривень. Також у Львівській ОДА заявляли, що якщо «АВЕ Львів» до кінця липня не очистить свою перевантажувальну станцію, то вона втратить частину ринку своїх послуг. Однак нещодавно в Ода заявили, що зараз мова про це вже не йде.

Водночас міськрада Львова нещодавно визнала неможливим функціонування перевантажувальної станції «АВЕ Львів» на вул. Північній, адже для її облаштування перевізник самовільно захопив земельну ділянку. Мерія зобов’язала компанію вивезти звідти все сміття до 31 серпня. 1 вересня Муніципальна варта мала встановити на станції шлагбаум, аби унеможливити повторний завіз відходів.

Також нещодавно мерія заявила, що ділянку, де була перевантажувальна станція «АВЕ Львів» віддасть під індустріальний завод.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *