ОСТАННІ НОВИНИ

«АВЕ Львів» не може знайти заміну сміттєвій станції на вулиці Північній

Наталя Дуляба

|

Виконавчий комітет Львівської міської ради вже вдруге відтермінував дату виїзду перевізника «АВЕ Львів» з його сміттєперевантажувальної станції на вул. Північній. Мерія дозволила компанії використовувати цю ділянку ще протягом наступних десяти днів. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 14 вересня, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як розповів директор ТОВ «АВЕ Львів» Олег Гайовишин, компанія попередньо вже знайшла нову земельну ділянку для облаштування своєї сміттєперевантажувальної станції – на території с. Старий Яричів Кам’янка-Бузького району. Однак місцеві мешканці виступили категорично проти, відтак питання щодо нової станції «зависло» у повітрі.

«Ми вже були готові до переїзду, однак 9 вересня мешканці села Старий Яричів зібрались на віче і висловились проти. Ми не сподівались, що зустрінемося з таким категоричним спротивом, адже вони обіцяли перекрити трасу «Київ – Чоп» та не допустити роботу нашого об’єкту, який мав би розташовуватись якраз попри дорогу, що веде до села.

Поки що, на жаль, порозуміння з мешканцями нема, хоча і з районною адміністрацією, і з сільським головою ми порозумілись. Збір відходів у селі проводиться примітивним способом, ми пропонували, що запровадимо для них систему збору за європейськими стандартами та вивозитимемо їхнє сміття. Тому ми вимушені знову просити дозволу на продовження використання станції на вул. Північній», – наголосив Олег Гайовишин.

Зазначимо, міська рада вже продовжувала термін «виселення» перевізника «АВЕ Львів» з його сміттєперевантажувальної станції на вул. Північній. Звільнити ділянку він мав завтра, 15 вересня.

Як зауважив під час обговорення питання в. о. директора департаменту з питань поводження з ТПВ Львівської міської ради Сергій Сало, протягом останніх двох тижнів перевізник не засмічував територію на вул. Північній, а сміття перевантажував відразу зі сміттєвоза у вантажівки. Відтак сама земельна ділянка є чистою та продезінфікованою.

Тому виконавчий комітет таки дозволив «АВЕ Львів» перевантажувати своє сміття на вул. Північній ще до 25 вересня, але тільки якщо компанія не забруднюватиме земельну ділянку.

Як повідомляв Львівський портал, ще наприкінці серпня перевізник «Аве Львів» практично завершив очищати свою перевантажувальну станцію на вул. Північній, де назбиралось близько 10 тисяч тонн сміття. Для того, щоб вивезти всі відходи, компанія витратила два з половиною місяці та кілька мільйонів гривень.

Нагадаємо, із березня у Львові заговорили про купи сміття на вул. Північній, де перевізник «Аве Львів» облаштував свою сміттєперевантажувальну станцію. Мешканці також неодноразово скаржились через це. А нещодавно екологи заговорили про те, що ця станція створює небезпеку повітряному руху в районі злету та посадки літаків в аеропорту ім. Д. Галицького.

Через бездіяльність та забруднення довкілля «Аве Львів» оштрафували. Розмір штрафу становив близько 1000 гривень. Також у Львівській ОДА заявляли, що якщо «Аве Львів» до кінця липня не очистить свою перевантажувальну станцію, то вона втратить частину ринку своїх послуг. Однак нещодавно в Ода заявили, що зараз мова про це вже не йде.

Водночас міськрада Львова нещодавно визнала неможливим функціонування перевантажувальної станції «АВЕ Львів» на вул. Північній, адже для її облаштування перевізник самовільно захопив земельну ділянку. Мерія зобов’язала компанію вивезти звідти все сміття до 31 серпня. 1 вересня Муніципальна варта мала встановити на станції шлагбаум, аби унеможливити повторний завіз відходів.

Також нещодавно мерія заявила, що ділянку, де була перевантажувальна станція «АВЕ Львів» віддасть під індустріальний завод.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *