Перевізники кажуть, що готові возити пенсіонерів безкоштовно, якщо тариф зросте до 7-8 грн

Дарина Смеречанська

|

Приватні перевізники у Львові готові возити пенсіонерів безкоштовно, якщо тариф на проїзд маршрутках піднімуть до 7-8 грн. Про це повідомляє прес-служба Львівського обласного осередку «Всеукраїнської асоціація автомобільних перевізників» у Facebook.

 

«Враховуючи аргументи Львівської міської ради,
приватні автопідприємства, які обслуговують міські автобусні маршрути, прийняли рішення:
при перегляді тарифу на перевезення пасажирів автомобільним транспортом загального користування до розміру 8-7 гривень за одну поїздку готові відновити безкоштовний проїзд для пенсіонерів», – мовиться у заяві перевізників.

Нагадаємо, перевізники Львова нещодавно заявили, що економічно обґрунтований тариф на проїзд становить 9 гривень 20 копійок. Якщо мерія до 1 грудня його не затвердить, то вони або скоротять кількість автобусів на маршрутах, або транспорт курсуватиме лише до 21:00 год.

Своєю чергою управління транспорту міськради Львова запропонувало встановити тариф на рівні 8 гривень і опублікувало до обговорення відповідний проект рішення виконавчого комітету. Проте згодом міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що мова про подорожчання проїзду у маршрутках зараз не йде та дав вказівку провести розслідування і з’ясувати, чому управління транспорту висунуло таку пропозицію.

Минулого тижня під час перемовин із приватними перевізниками посадовці міськради погодились підняти тариф, але тільки тоді, коли пенсіонери знову почнуть їздити безкоштовно у маршрутках. Керівники автотранспортних підприємств на це заявили, що возитимуть пенсіонерів безоплатно, якщо крім нового тарифу міська рада виплачуватиме за них компенсації у розмірі 85 мільйонів гривень на рік. Тож міська рада Львова і тоді не дійшла згоди з приватними перевізниками щодо встановлення нового тарифу.

Водночас на громадських слуханнях львів’яни не підтримали заборону щодо подорожчання проїзду у маршрутках.

Нещодавно Андрій Садовий заявляв, що після конкурсу перевізників львів’янам варто чекати подорожчання проїзду у маршрутках, проте воно буде несуттєвим.

Як повідомляв Львівський портал, Асоціація перевізників Львівщини заговорила про тариф у 7 грн ще на початку квітня цього року. Востаннє ціни на проїзд у маршрутках зросли 14 грудня 2017 року. Тоді тариф зріс до 5 гривень. Також наприкінці січня цього року приватні перевізники перестали безкоштовно возити пенсіонерів.

Додамо також, що 26 жовтня у Львові завершився конкурс перевізників. На міських автобусних маршрутах працюють ті ж фірми, які були дотепер, – ТзОВ «Міра і К», «АТП № 1», ТзОВ «Фіакр Львів», ТзОВ «Успіх БМ», АТП 14 630. Тож у мерії запевняли, що після конкурсу у Львові покращиться якість перевезень у громадському транспорті. Зокрема, нові договори, які підписуватимуть із перевізниками, передбачають штрафи за невиконання рейсів, за неприбраний і брудний автобус, за порушення правил дорожнього руху. Втім дотепер якість перевезень практично не змінилась, і депутати вимагали від міського голови Львова забезпечити безперебійну роботу маршруток.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *