ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий розповів, коли у Львові можуть підняти вартість проїзду у маршрутках

Наталя Дуляба

|

Підняття вартості проїзду у міських маршрутках львів’янам слід чекати після завершення конкурсу перевізників. Про це сьогодні, 4 вересня, розповів міський голова Львова Андрій Садовий під час брифінгу, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Це є дуже складне питання. З одного боку є ріст ціни на паливо, з іншого – львів’яни вимагають від перевізників якості. Заберіть хамство, працюйте чітко за графіком, дотримуйтесь чистоти – тоді буде нормальна розмова. Це є три питання, які я ставлю перевізникам впродовж останніх років. На превеликий жаль, у відповідь – тиша. Тільки одна пропозиція піднімайте ціну. Люди не хочуть платити більше за гірший сервіс.

Сьогодні у виконавчому комітеті не обговорюється питання підняття ціни. Хоча я розумію, що вартість палива зростає, якесь коригування потрібно робити», – зауважив Андрій Садовий.

Також він підкреслив, що про підняття вартості проїзду у маршрутках міська рада задумається лише після завершення конкурсу перевізників.

Зазначимо, що Асоціація перевізників Львівщини заговорила про підняття вартості проїзду у міських маршрутках до 7 гривень ще на початку квітня цього року.

Сам конкурс перевізників Львівська міська рада оголосила у середині серпня. Переможців мають визначити 3 жовтня, а підписувати нові договори з автотранспортними підприємствами планують орієнтовно 15 жовтня.

Додамо також, що у мерії запевняли, що після конкурсу у Львові покращиться якість перевезення у громадському транспорті. Зокрема, нові договори, які підписуватимуть із перевізниками, передбачають штрафи за невиконання рейсів, за неприбраний і брудний автобус, за порушення правил дорожнього руху.

Як повідомляв Львівський портал, до кінця року Львів має отримати 150 нових автобусів: 100 білоруських МАЗів і 50 «Електронів». Перші десять МАЗів вже приїхали до Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *