ОСТАННІ НОВИНИ

Перевізники Львова хочуть ввести тариф на проїзд у маршрутках у розмірі 7 гривень

Наталя Дуляба

|

Перевізники Львова ще місяць тому подали свої підрахунки щодо нового тарифу на проїзд у маршрутках. Згідно з ними, вартість проїзду має становити 7 гривень. Про це сьогодні, 12 квітня, Львівському порталу повідомив голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.

 

«Свої розрахунки щодо перегляду тарифу перевізники подали у міську раду ще близько місяця тому. Розрахунковий тариф складає 7 гривень. Це, власне, тариф, який повинен покращити фінансове становище автотранспортних компаній. Але в ньому не врахована інвестиційна складова. Коли буде прийматися таке рішення (запровадження нової вартості проїзду у маршрутках Львова, – ред.) , не знаю. Все залежить від міської ради, адже перевізники не будуть цього робити самостійно», – розповів Іван Велійка.

Зазначимо, через подорожчання проїзду в міському електротранспорті у Львові заговорили і про підняття тарифу на проїзд у маршрутках.

Однак вчора у Львівській міськраді зауважили, що питання про підняття вартості проїзду в маршрутках можна буде розглядати лише після проведення конкурсу перевізників, який мають оголосити вже скоро.

Зазначимо, у лютому цього року у Львівській міськраді затвердили нові зразки договорів із міськими перевізниками. Однак крім штрафних санкцій за невипуск машин на маршрути, за незадовільний санітарний стан автобусів, договори передбачають також і встановлення тарифу на проїзд.

Зокрема, під зразком додатка нового договору з перевізником є графа «вартість проїзду». Відтак по завершенню конкурсу перевізників, вартість проїзду у львівських маршрутках може все-таки зрости.

Як відомо, сьогодні Львів обслуговує комунальний перевізник АТП №1, а також чотири приватні перевізники: «Міра і К», «Успіх БМ», «АТП-14630» та «Фіакр Львів».

Востаннє тариф на проїзд у маршрутках Львівська міська рада підняла у грудні 2017 року – із 4 до 5 гривень.

Нагадаємо також, львів’яни просять Львівську міську раду запровадити онлайн-оплату проїзду у міських маршрутках. Перевізники – не проти, але зауважують, що остаточне слово має бути за мерією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *