ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати вимагають від Садового забезпечити безперебійну роботу львівських маршруток

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 8 листопада, під час сесії Львівської міської ради депутати вимагали від мера Андрія Садового владнати критичну ситуацію із громадським транспортом, яка виникла у районі Кривчиць, Тракту Глинянського, а також у Винниках і Рудно. Про це зі сесійної зали повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Як розповів депутат Юрій Кужелюк, до нього вже кілька років поспіль звертаються мешканці Кривчиць і Тракту Глинянського, які скаржаться на незадовільну роботу маршруток, що курсують до центру міста.

«Маршрутки №19, №29, №39 «ходять» незадовільно. От сьогодні, наприклад, на маршрут №19 не вийшов жоден автобус. Я неодноразово звертався до міського голови Львова, щоби вирішити цю проблему. Ситуацію не те, що не владнали, а навіть не покращили, хоча я подавав різні пропозиції з цього приводу. Жодна з цих пропозицій не врахована, а на Кривчицях і в районі Тракту Глинянського виникла ще більша соціальна напруга. Це вже «накипіло», тому я вимагаю, аби втрутився міський голова і владнав цю проблему», – наголосив Юрій Кужелюк.

Він також запропонував продовжити маршрут №18 до житлового масиву «Провесінь», передати маршрути №18, 39, 19 в підпорядкування АТП-1 та зобов’язати перевізника використовувати на них великогабаритні автобуси.

Зазначимо, що під міською радою сьогодні зібрались мешканці Кривчиць, які скаржаться на погане транспортне сполучення.

Водночас депутат Григорій Козловський зауважив, що не краще працюють маршрутки, які їздять із Винник і Рудно до центру Львова. Відтак він зазначив, що в цю ситуацію також має втрутитися керівництво мерії.

Депутат Валерій Веремчук своєю чергою розповів, що, незважаючи на те, що конкурс перевізників у Львові завершився, міські маршрутки й надалі курсують не за графіком, а на самі маршрути виходить недостатня кількість автобусів. Тому він закликав міську раду прийняти «правильні управлінські рішення щодо тих осіб, які не можуть забезпечити ефективну роботу громадського транспорту».

Нагадаємо, раніше у мерії запевняли, що після конкурсу перевізників у Львові покращиться якість перевезень у громадському транспорті. Зокрема, нові договори, які підписуватимуть із перевізниками, передбачають штрафи за невиконання рейсів, за неприбраний і брудний автобус, за порушення правил дорожнього руху.

Незабаром після завершення конкурсу перевізники Львова заявили про подорожчання вартості проїзду до 9 гривень. У квітні цього року Асоціація перевізників Львівщини говорила про тариф у 7 грн.

Як повідомляв Львівський портал, нещодавно мешканці Рясного виходили на протест, оскільки вважають, що в мікрорайоні виникла транспортна блокада. Вони вимагали збільшити у ранковий час кількість маршруток, що курсують у напрямку Рясного, продовжити рух автобуса №6А до 23:00 год. Також жителі просили відновити маршрути №49, 30, 12, 54.

Щоб покращити роботу громадського трранспорту, міська рада зі середини жовтня запустила експериментальний автобусний маршрут, який з’єднує мікрорайон Рясне із приміським вокзалом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *