ОСТАННІ НОВИНИ

У кожному п’ятому закладі оздоровлення та відпочинку дітей зафіксували порушення санітарних вимог

Вероніка Рой

|

З початку оздоровчої кампанії посадові особи терорганів Держпродспоживслужби взяли участь 10,5 тис. обстежень дотримання вимог санітарного законодавства у закладах оздоровлення та відпочинку дітей. Порушення вимог санітарного законодавства встановлено у кожному п’ятому закладі – 2283 (22%), що більше, ніж у 2017 році – 17,6%. Про це повідомила начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби Алла Григоренко.

 

За її словами, порушення, встановлені під час обстежень закладів стосувалися невідповідності питної води вимогам санітарних правил за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками, відсутності погодженого примірного меню та постачальників продуктів харчування, не проведення дезінфекційних заходів, незавершення ремонтних робіт, неналежного стану або кількості холодильного та технологічного обладнання харчоблоків, несвоєчасного проходження періодичних профілактичних медичних оглядів працівників та допуск до роботи тез проходження медоглядів.

Також було встановлено недостатній контроль за організацією харчування дітей, у тому числі: не дотримання санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів на харчоблоках, порушення поточності виробничих процесів, порушення технології приготування готових страв, використання заборонених у закладах оздоровлення харчових продуктів, порушення організації питного режиму, недотримання двотижневого перспективного меню, порушення правил зберігання харчових продуктів та добових проб, відсутність документів, що засвідчують якість і безпеку харчових продуктів, використання пластмасового посуду багаторазового використання, реєструвалась недостатня кількість посуду, мийних та дезінфекційних засобів та ін.

Упродовж червня у зв’язку з виявленням Держпродспоживслужбою зазначених порушень не відкрилося 25 (2017 – 12) закладів оздоровлення/відпочинку. Водночас без погодження із Держпродспоживслужбою було відкрито 42 (2017 – 3) заклади оздоровлення/відпочинку.

Норми харчування закладами оздоровлення в середньому дотримувалися на 98,3%, а закладами відпочинку на базі загальноосвітніх навчальних закладів – на 84,6%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *