ОСТАННІ НОВИНИ

Державіаслужба дозволила Supernova Airlines польоти зі Львова. Але є «але»

Наталя Дуляба

|

Компанії «Супернова Ейрлайнз» надали право на експлуатацію повітряних ліній Львів – Прага – Львів та Київ – Прага – Київ. Про це йдеться у відповідному наказі Державіаслужби України.

Дозвіл на виконання міжнародних повітряних перевезень ТОВ «Супернова Ейрлайнз» отримала з 1 листопада на необмежений термін. Зі Львова та Києва можна здійснювати по 7 рейсів на тиждень.

Supernova Airlines, як відомо, входить до складу групи Nova («Нова пошта»). Як повідомила пресслужба компанії, 17 жовтня Supernova Airlines отримала дозвіл на чартерні рейси всередині ЄС.

Як уточнили представники «Нової пошти» у коментарі Суспільному, дозвіл, виданий Державіаслужбою України, наразі є суто технічним.

«Аби мати змогу літати одразу після відкриття повітряного простору України, потрібно отримати комерційний дозвіл на це. Отримання цього дозволу і означає, що ми зможемо літати вказаними маршрутами, як тільки це стане процедурно можливим, тобто коли повітряний простір буде відкрито», – зазначили комунікаційники.

Ситуацію зі свого боку прокоментував також заступник міністра розвитку громад та територій України Тимур Ткаченко. Він підкреслив, що про часткове відкриття неба над Україною наразі не йдеться, а виданий Supernova Airlines дозвіл – це потреба закону, передбачена Повітряним кодексом України. Будь-який авіаперевізник має отримати сертифікат і ліцензію на авіаперевезення пасажирів та/або вантажів.

«Надане право не є фактичним дозволом на виконання польотів, а є лише комерційною можливістю перевезення завантаження за зазначеними маршрути. Наразі компанія отримала Сертифікат експлуатанта, Ліцензію на перевезення вантажів, тобто завершила цикл формування як авіакомпанія. Наразі ми всі розуміємо, що безпекова ситуація не дозволяє здійснювати польоти цивільної авіації. Небо над Україною все ще, на жаль, закрите», – відзначив Тимур Ткаченко.

Додамо, що Supernova Airlines була заснована у 2021 році. Компанія отримала необхідні дозволи, аби розпочати власні вантажні авіарейси.

Свій перший самостійний рейс на власному літаку Boeing 737-800SF Supernova Airlines виконала цьогоріч 18 вересня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *