ОСТАННІ НОВИНИ

Чиновників Садового загнали у глухий кут питанням про крадіжки

|

З 2007 до 2017 року у Львові було вкрадено 81 приміщення, що належить місту. Половина з цього майна була вкрадена до 2015-го року,  тобто у період, коли реєстр нерухомого майна не був доступний кожному. Про це стало відомо сьогодні, 13 червня, під час засідання міської комісії, яка вивчає факти незаконного відчуження значної кількості об’єктів комунального майна у місті Львові, передає кореспондент Львівського порталу.

Так, під час звіту щодо незаконно приватизованих приміщень у Львові керівник міського управління комунальної власності Інна Свистун повідомила, що 81 об’єкт  комунальної власності був вкрадений, з яких лише 15 повернуто місту.

Водночас член комісії та депутат Львівської міськради Юлія Гвоздович зауважила, що міська влада основною причиною можливості здійснення таких крадіжок називає відкритість реєстру нерухомого майна, проте приміщення крали і до відкриття цього реєстру.

«Основною причиною називають відкриття реєстрів нерухомості. Вони стали відкритими у 2015 році. До 2015 року було вкрадено половину з тих всіх приміщень (45 штук-ред.), які в цілому були вкрадені. Звідки ці люди знали, що ці приміщення перебувають у комунальній власності до 2015 року?», – здивувалась депутат.

Інна Свистун своєю чергою зазначила, що до 2015 року львівські приміщення вдавалося красти за допомогою підроблених рішень суддів, а дані про комунальне майно можна було дістати з багатьох джерел.

«Вони підробляли рішення судів, і за цими рішеннями приватизовувалися приміщення. Інформація про приміщення є в багатьох джерелах: у наших балансоутримувачів, ЛКП, БТІ», – зазначила вона.

«Ми не могли тоді  оскаржувати рішення Третейських суддів. Крадіжки не були  масовими, і завжди вживалися якісь заходи», – доповнила колегу керівник юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

Таким чином комісія, на якій головує заступник міського голови з фінансово-економічних питань Геннадій Васьків, прийняла рішення зобов’язати міське управління комунальної власності підготувати матеріали про градацію і способи вибуття усіх крадених приміщень.

Нагадаємо, днями у розшук оголосили ще одного фігуранта справи нечуваної крадіжки комунальних приміщень у Львові.

Як повідомляв Львівський портал, до схеми розкрадання комунального майна у Львові причетні п’ятеро осіб, двох з них уже затримано.  Також зазначалося про те, що поліція арештувала вкрадені з-під носа чиновників 24 приміщення у Львові. Водночас додамо, що чиновникам Садового закидають причетність до схеми масштабного розкрадання комунальних приміщень.

Також 8 червня прокуратура зареєструвала кримінальне провадження стосовно посадовців міської ради через службову недбалість.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *