ОСТАННІ НОВИНИ

Скільки коштів потрібно, аби відремонтувати дороги на Львівщині

|

Щоб відремонтувати всі дороги на Львівщині, потрібно близько 25 мільярдів гривень та п’ять років часу. Однак починати слід із аварійних мостів, адже 20% шляхопроводів  нашої області потребують негайного ремонту. Про це в коментарі Львівському порталу повідомив заступник начальника Служби автомобільних доріг Львівщини з ремонту та експлуатаційного утримання автодоріг Віктор Шикула.

ремонт

За словами дорожника, цьогоріч заплановане фінансування дорожньої галузі із чотирьох джерел – державний бюджет, інвестиційний проект, обласний бюджет та кредитні кошти, які наразі не доведені планом, але як перспектива розглядаються.

«У перспективі за кошти, які будуть надходити із обласного бюджету, ми плануємо провести ремонт доріг на окремих ділянках. Серед проблемних доріг, які будуть ремонтувати в першу чергу – ділянка дороги Львів – Самбір – Ужгород та дорога Броди – Червоноград, яка вже понад 10 років потребує капітального ремонту… Також у планах ремонт дороги Коваль – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква на ділянці від Червонограда до межі Сокальського району, Мостиська – Борислав, Рівне – Буськ – Перемишляни, Дрогобич – Комарно, Броди – Тернопіль та багато інших доріг»

Як розповів В. Шикула, для повного ремонту доріг на Львівщині необхідно років п’ять. Але цього часу буде достатньо при 100% фінансуванні.

«На цей рік передбачено 1 мільярд 800 мільйонів гривень. Ще на 240 мільйонів нам обіцяють погасити боргів за роботи, які були виконані у 2011 – 2013 роках… На Львівщині близько 8 тисяч 350 кілометрів доріг. Аби усіх їх відремонтувати за 5 років, потрібно щорічно виділяти 4 – 5 мільярдів гривень».

Водночас він зауважив, що Львівщина на порозі нової біди – аварійних мостів, 20% яких потребують термінового ремонту.

«Існує проблема із ремонтом мостів. Це штучні споруди, які всередньому були побудовані понад 50 років тому. Свій ресурс вони вичерпують, тож потрібно звертати особливу увагу на їхню реконструкцію чи капітальний ремонт.  Вже сьогодні близько 20% мостів потребують негайного ремонту», – зауважив Віктор Шикула.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *