ОСТАННІ НОВИНИ

Через недобросовісного забудівельника мешканці будинків №3 і №5 на вулиці Антонича залишаються без опалення

|

У Львівську міську раду зі скаргою на забудовника – ПрАТ «Ірокс» – звернулась ініціативна група мешканців будинків №3 і №5 на вул Антонича. Мешканці придбали квартири у згаданих будинках ще у 2013 році, однак досі не під’єднана більша частина комунікацій. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

Як повідомив директор департаменту містобудування Андрій Павлів, міська рада зверталась до львів’ян із застереженням щодо купівлі квартир у самовільно збудованих багатоповерхівках на території міста, оскільки ці об’єкти збудовані незаконно, а відтак мешканці не зможуть ними повноцінно розпоряджатися і мати гарантії щодо безпеки експлуатації таких помешкань.

«До нас надійшло звернення від мешканців, які скаржаться на відсутність у будинку газу, завищених тарифів за електроенергію. Є ряд інших претензій до забудівельника. Наступного тижня буде проведена робоча група, на яку я запрошу керівництво фірми «Ірокс». До діяльності цієї фірми є багато зауважень від органів місцевого самоврядування», – розповіла Ірина Маруняк, голова Сихівської районної адміністрації.

«Коли тільки товариство «Ірокс» розпочало роботи з будівництва багатоповерхівки на вул Антонича, я попереджав мешканців, щоб не купували квартири у цього забудівельника. Однак, мене тоді звинуватили у незаконних діях. Там нема жодних документів по земельній ділянці, по приватизації. Тривають судові справи. Ми звертались у різні правоохоронні органи, але зіштовхнулись з повним ігноруванням. Від міста було скеровано багато листів-попереджень. Зараз ці люди, які попри застереження купили квартири у будинку, без газу, води, електроенергії можуть зустріти зиму», – розповів Андрій Павлів,директор департаменту містобудування.

Оскільки будинки не мають документів, то вони не можуть бути приєднані до міських комунікацій, відтак страждають мешканці, а місто не отримує кошти від орендної плати.

«Захоплена земельна ділянка, збудований без будь-яких проектів будинок, продані квартири. На сьогодні мешканці є заручниками ситуації», – додав Андрій Павлів.

«Ми, мешканці будинків №3 та №5 на вул. Антонича у м. Львові, у 2013 році придбали у забудовника ПрАТ «Ірокс» квартири у згаданих будинках.

Згідно з умовами договору забудовник зобов’язувався до 31.05.2013р. підключити у квартири електроенергію, воду і газ. Крім електроенергії більше нічого не підключено, вода йде самопливом. У будинку вже з жовтня 2013 року живуть люди, проте досі у квартирах нема газу (оскільки квартири з індивідуальним опаленням, то, відповідно, нема і опалення), не облаштований під’їзд (стіни не побілені), холодна вода поступає з таким малим тиском, що на 4-5-й поверхи майже не доходить.

На всі неодноразові звернення мешканців директор ПрАТ «Ірокс» протягом 15 місяців кожного разу називає новий термін підключення послуг та недотримується слова. На останніх зборах мешканців, що відбулися 25.07.2014 р., він зобов’язувався підключити насос подачі води у будинок та облаштувати під’їзд до 01.08.2014 р. Жодну із своїх обіцянок не виконав.

Звертаємо увагу, що у даних будинках мешкають сім’ї з маленькими дітьми, які не уявляють, як будуть зимувати без опалення. Також від мінусової температури у будинку вийдуть з ладу усі комунікації у квартирах, де вже зроблені ремонти. Без газу та води люди не можуть заселитись», – зазначено у листі ініціативної групи мешканців.

Фото: vidido.ua 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *