ОСТАННІ НОВИНИ

Архітектора, який зіпсував історичну панораму Львова «викинуть» із міста

|

Сьогодні на архітектурно-містобудівній раді говорили про будинок на вул.Личаківській, 33а, який псує панораму історичної частини міста. До участі у засіданні запросили автора проекту, автора історико-містобудівного обґрунтування та представника забудовника. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначив представник забудовника, містобудівне обґрунтування було погоджено у Києві.

«У Києві погодили містобудівне обґрунтування і проект. Погодили у департаменті культурної спадщини та культурних цінностей Міністерства культури України», – зазначив представник забудовника.

За словами розробника історико-містобудівного обґрунтування Яреми Чурилика, відповідно до документації, висота стін будинку не може перевищувати 24 метри з обох боків.

За словами автора проекту Ярослава Бурила, у проектній документації, погодженій в Києві, йдеться про те, що висота будинку може бути 27 м. з одного боку та 35 м – з іншого. Висота збудованого семиповерхового будинку – 22 м, але сюди не входить горище та мансарда.

Директор департаменту містобудування Андрій Павлів зазначив, що у таких випадках відповідальність мають нести автори проектів.

«Або є розуміння архітектора, що він робить, або нема – цього в законі не пропишеш. Це є приклад, як усе зроблено згідно з чинним законодавством… Ви подивіться, у що перетворили Київ. Цікаві ландшафти, види на церкви – їх не видно. Боюсь, що таке станеться у Львові. Бо згідно з чинним законодавством, можна будувати будь-що, а по-совісті має бути інакше.

Ми не маємо права втручатися, бо є Закон «Про регулювання містобудівної діяльності», в основі якого лежить мінімальний вплив чиновників на інвесторів. На сьогоднішній день місто не погоджує проект, не проводиться експертиза проекту, місто не дає дозвіл на будівництво, місто не приймає в експлуатацію – ось результат «згідно з чинним законодавством», – зазначив Андрій Павлів.

Він також переконаний, що час називати архітекторів, яким би не радили проектувати у Львові.

«Ми повинні подякувати таким архітекторам і більше не розглядати таких речей на містобудівних радах, і я не хочу бачити таких речей в департаменті. Хай проектують в інших містах, Україна велика – сказав А.Павлів.

Фото: Олександра Шутюка

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *