ОСТАННІ НОВИНИ

«Ензим» ввів в дію анаеробну стадію очищення стічних вод за майже 8 млн. грн.

|

На території Львівського дріжджового заводу повторно введено в дію анаеробну стадію повної схеми очищення стічних вод. На цьому роботи над вдосконаленням очищення виробничих стоків не припинятимуть, ми передбачаємо постійний планомірний процес вдосконалення технології очищення, залучення цінного іноземного досвіду, інновацій. Про це під час сьогоднішнього прес-туру повідомив директор із гарантування якості

ПрАТ «Компанії Ензим» Іван Настасяк.

Журналістам показали найсучасніше обладнання, яке функціонує на комплексі очисних споруд підприємства, а також розповіли про процес анаеробного очищення стічних вод.

За словами І. Настасяка, це унікальний та інноваційний для Львова й України екологічний проект. Фахівці компанії готували його разом із кращими професіоналами у галузі очищення стічних вод з Нідерландів. «Наразі більш ефективного методу очищення виробничих стоків людство не придумало», – зауважив Іван Настасяк.

Окрім того, він повідомив, що для реалізації цього екологічного проекту підприємство вклало значні кошти.

«Первинно в проект було вкладено 5 мільйонів євро. А вже для повторного відновлення анаеробного очищення вклали ще 1 мільйон доларів. Аналогів такому комплексу очисних споруд за масштабом інвестицій, кількістю впроваджених інноваційних технологічних розробок і рівнем автоматизації в наших краях не існує», – розповів директор із гарантування якості.

Як зазначив начальник дільниці з очищення стічних вод Микола Шустер, повторне введення анаеробної стадії в дію, дозволить, внаслідок очищення стічних вод, отримувати вторинний енергоносій – біогаз, який використовуватимуть для виробничих потреб підприємства. Вже сьогодні від анаеробного очищення стоків компанія отримує 50 кубометрів біогазу на годину. А за 4 – 6 місяців, коли анаеробна стадія вийде на повну продуктивну потужність, фахівці «Компанії Ензим» розраховують отримувати до 600 м куб. біогазу на годину.

«Цей інноваційний проект забезпечить зменшення енергозалежності підприємства, збільшить його енергоефективність, та дозволить покращити очищення стічних вод», – відзначив М. Шустер.

Він також розповів, що в технологічному процесі очищення стічних вод на комплексі очисних споруд «Ензиму» використовуються біологічні методи очищення. Тобто, не застосовуються хімічні чи інші агресивні речовини.

Фахівці наголошують, що екологічні ініціативи «Компанії Ензим» є складовою соціальної діяльності підприємства та полягають у відповідальному ставленні як до проблем навколишнього середовища, так і до гармонійного співіснування суспільства із природою.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *