ОСТАННІ НОВИНИ

Українські митники хочуть мати мінімальну зарплату на рівні 4-5 тис грн.

Львівський портал

|

Державна митна служба України планує з 2012 року підвищити працівникам митниці заробітну плату. Про це сьогодні під час представлення нового начальника Львівської митниці повідомив член колегії Держмитслужби України Віктор Бондар.

Зарплата для молодих фахівців, за його словами, має становити як мінімум 4-5 тис грн. «Перед керівництвом Держмитслужби стоїть зараз завдання, щоб у бюджеті за 2012 рік отримати показники по заробітній плані, які дозволили б дійсно фахівцям молодим існувати і, скажімо так, вирішувати свої питання. Ми розуміємо, що низький рівень заробітної плати постійно спонукає до пошуку якихось додаткових елементів заробітку. У той же час ми розуміємо і показуємо, і керівництво держави це розуміє, що тільки достойна заробітна плата може дійсно поміняти ситуацію, щоб люди перестали шукати якісь корупційні пригоди», – зазначив В. Бондар.

Він також зазначив, що Держмитслужба у цьому питанні відчуває підтримку президента України та Кабміну, бо теж вважають, що працівники головних бюджетоутворюючих організацій України мають отримувати достойну заробітну плату, аби не було спокус. «Ми очікуємо, що бюджет 2012 року поміняє тенденцію і ми зможемо забезпечити належний рівень заробітної плати і для молодих фахівців і для працівників митної служби з великим стажем. Ми наполягаємо, щоб виходити з цієї цифри, щоб вийти на цифру принаймні 500-700 доларів, 4-5 тис. грн мінімум поставити для молодих фахівців», – сказав Віктор Бондар.

За його словами, Україна має брати приклад з Грузії, де молодий інспектор має отримує мінімально 700 доларів заробітної плати. «Ми ініціювали, показували досвід навіть тієї самої Грузії, яка є на сьогодні доволі-таки зразковою, і показали, що молодий інспектор, який приходить на роботу в митний департамент, в Грузії отримує мінімально 700 доларів. Це дійсно той рівень, який дозволяє молодому інспектору якось забезпечити свої мінімальні потреби. А досвідчені працівники митної служби Грузії отримують зарплату у 3,5-5 тис. дол. А досвідчені фахівці митної служби Грузії виходять навіть на рівень зарплат 3,5-5 тис. доларів. Тобто там, де через руки людини проходить товарообіг навіть на сотні мільйонів доларів, ми маємо чітко відчувати, що треба зробити все, щоб в нього не було спокуси шукати пригоди на голову і зменшувати надходження в держбюджет», – розповів член колегії ДМСУ.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *