ОСТАННІ НОВИНИ

Вода у річках Західної України спадає

|

Протягом 28 липня 2008 року на більшості територій західних областей країни зафіксовано зниження рівня води за винятком підвищення її рівня на 4 см на річці Дністер у районі м. Галича Івано-Франківської області. На гірських притоках рік Дністра та Прута також триває зниження рівня води. Про це повідомляє офіційний сайт МНС України.

На Львівщині спостерігається спад рівнів води в ріках Опір, Свіча та верхів’ях р.Стрий в межах 12-80 см, місцями 106-156 см.

Складною залишається ситуація у Миколаївському районі, де в річці Брідниця у районі с.Надітичі спостерігається підвищення рівня води над поточним за рахунок її підтискання водами ріки Дністер.

В період з 23 по 28 липня 2008 року в західному регіоні України було підтоплено 40 тис. 601 житловий будинок, 33 тис. 882 га сільськогосподарських угідь, пошкоджено 360 автомобільних, 561 пішохідний міст, розмито 680,61 км автомобільних доріг, зокрема:

Усього з початку проведення робіт врятовано 2 тис. 758 осіб, евакуйовано – 6 тис. 105 осіб, відселено – 13 тис. 703 особи. До виконання робіт з ліквідації наслідків паводку в західному регіоні залучено 2 тис. 880 чол. та 592 од. техніки, у тому числі: від МНС – 613 чол. та 132 од. техніки, 2 гелікоптери, 22 плавзасоби, а також 1 тис. 882 осіб та 426 од. техніки аварійно-ремонтних бригад установ та організацій.

Підрозділами МНС здійснюється доставка населенню продуктів харчування, питної води та медикаментів, транспортування потерпілих із зони підтоплення до лікувальних закладів, при цьому активно залучаються плаваючі транспортери, а також гелікоптери, якими здійснюються обльоти постраждалих районів, проводяться обстеження з повітря газопроводів, ліній електропередач, мостів, автомобільних і залізничних шляхів.

На виконання Указу Президента України від 27 липня 2008 року № 678/2008 “Про невідкладні заходи щодо подолання наслідків стихійного лиха 23-27 липня 2008 року” Міністерством розроблено проект плану комплексних заходів щодо забезпечення ліквідації наслідків стихійного лиха за основними напрямками, зокрема: забезпечення відселеного населення в місцях тимчасового проживання, відновлення шляхів, найважливіших об`єктів житлово-комунального господарства, енергопостачання, газового господарства, забезпечення житлом, будівництво та відновлення житлових будинків потерпілих, відновлення об`єктів соціальної сфери і життєзабезпечення, відновлення захисних дамб, гідротехнічних споруд, відшкодування збитків в сільському господарстві, проведення заходів в галузі охорони здоров`я та санітарно-епідемічних заходів в зонах підтоплення, невідкладні заходи з пошуку та рятування людей. Складено реєстр потерпілих населених пунктів, що потрапили в зону стихійного лиха та продовжується опрацювання реєстру потерпілого населення, створено систему постачання населення постраждалих районів питною водою та продуктами харчування.

Комісія з ліквідації наслідків паводку вживає усіх заходів для нормалізації ситуації в регіоні. Ліквідація наслідків надзвичайної ситуації знаходиться під контролем.

Загальну координацію дій здійснює Міністр МНС Володимир Шандра.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *