ОСТАННІ НОВИНИ

У центрі Львова освятили воду

Маркіян Рой

|

У суботу, 6 січня, на свято Богоявлення, на площі Ринок у Львові відбувся Чин освячення води. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській ОВА.

Цьогоріч загальноміське освячення води очолив настоятель Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла УГКЦ, голова Місії «Центр військового капеланства» ЛАУГКЦ о. Тарас Михальчук у співслужінні з військовими капеланами інших християнських конфесій.

«Люди мають мати таку традицію – воду потрібно зберігати цілий рік до наступного Водохреща, щоб Боже Благословення зберігало їхню домівку і їхнє життя. Не важливо, яку кількість води ми споживаємо, важливо, з якою вірою!», – зазначив військовий капелан, отець Андрій Сіданич.

Упродовж дня львів’яни  можуть набрати освячену воду для своєї домівки. На площі встановлений резервуар, об’ємом 1500 літрів.

Також участь у традиційному чині освячення води взяв керівник Академії сухопутних військ Павло Ткачук.

«У великий день Хрещення Господнього бажаю залишатися чистими душею, здоровими духом і сильними вірою. Нехай це свято принесе мир та благословення кожному з нас, а головне – Перемогу Україні», –  привітав Павло Ткачук

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *