ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині від коронавірусу померло ще шість людей

Андрій Котенський

|

За минулу добу, 19 серпня, на Львівщині проведено 1595 ПЛР-тестів на коронавірус, з яких 183 – позитивні. Ще шестеро хворих померло. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської мерії.

 

Як повідомила керівниця міського штабу з протидії коронавірусу Галина Слічна, станом на 08.00 год у Львові та на Львівщині підтверджено 12631 випадок інфікування коронавірусом, з них 344 — летальні. За вчорашню добу лабораторні центри провели 1595 ПЛР-тестів. Відтак, 183 — позитивні. Серед них львів`ян — 84. Залишок проб у холодильнику — 742.

Загалом коронавірусну інфекцію виявлено — у 12631 особи, 344 людини померли (+6 людей). 3551 пацієнт одужав (+101 людина).

У Львівській обласній інфекційній лікарні перебуває 184 особи, з них в реанімації — 8 осіб, на апаратні ШВЛ — 2 особи.

У 8-ій міській клінічній лікарні станом на ранок перебуває 80 пацієнтів, у 1-ій міській клінічній лікарні – 59 пацієнтів, у лікарні швидкої медичної допомоги — 136 пацієнтів.

Зазначимо, Львівщина вже більше двох місяців є лідером в Україні за кількістю хворих на коронавірус. Також в області перевищений середній показник летальності від COVID-19.

Через високий рівень захворюваності у лікарнях по області є висока завантаженість ліжкомісць 53%. Із таким показником Львівщина також є першою в Україні. Через таку заповненість нещодавно розгорнули лікарні «другої хвилі». Завдяки цьому додатково з’явиться майже 3500 ліжкомісць.

Також львівські медики почали фіксувати випадки безсимптомного перебігу двобічної пневмонії, викликаної COVID-19.

Нагадаємо, 13 серпня уряд по-новому поділив Україну на карантинні зони. Зокрема, фактично вся Львівщина потрапила у «помаранчеву зону», лише Самбір опинився у «червоній».

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *