ОСТАННІ НОВИНИ

Самбір – у «червоній зоні» карантину: що це означає

Соломія Головіна

|

Із 17 серпня вся Львівська область опиниться у «помаранчевій зоні» карантину, лише Самбір – у «червоній». Директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис під час брифінгу 14 серпня  пояснив, які обмеження чекають місто, яке віднесли до територій із найвищим рівнем епідемічної небезпеки.

 

«Обмеження у Самборі стосуватимуться проведення культурних заходів, закриття фітнес-центрів, спортклубів, ТРЦ. Окрім цього, буде обмежено роботу магазинної мережі, окрім магазинів, які забезпечують життєдіяльність населення (продуктові). А транспорт, який курсуватиме через Самбір, працюватиме лише на висадку пасажирів», – розповів посадовець.

При цьому Орест Чемерис наголосив, що рішення Державної комісії з питань ТЕБ є обов’язковими до виконання протягом 14 днів, наступне прийматиметься вже через два тижні. За дотриманням усіх обмежень мають слідкувати Нацполіція та Держпродспоживслужба.

(Натисніть на зображення, щоб його збільшити)

Як відомо, 31 липня державна комісія ТЕБ і НС поділила Україну на чотири зони за рівнем поширення коронавірусного захворювання: «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зони.  Населені пункти Львівської області потрапили до «помаранчевої», «жовтої» та «зеленої» зон.

Нещодавно в Україні вирішили зменшити кількість показників при визначенні карантинних зон для регіонів. Два з них об’єднали в один, тому тепер їх є три замість чотирьох. Детальніше про це читайте тут.

Відтак 13 серпня уряд по-новому поділив Україну на карантинні зони. Зокрема, фактично вся Львівщина потрапила у «помаранчеву зону», лише Самбір опинився у «червоній».

Загалом на Львівщині станом на ранок 14 серпня підтверджено 11658 випадків інфікування коронавірусом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *