ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленського та Порошенка прибрали з бази розшуку російського МВС

Ольга Денисяка

|

З сайту російського Міністерства внутрішніх справ зникли картки про оголошення у розшук президента України Володимира Зеленського і п’ятого президента України Петра Порошенка. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на російські ЗМІ.

Картки розшуку зникли незабаром після того, як 4 травня їх випадково знайшли співробітники державного російського агентства «РИА Новости».

«Медіазона» пише, що обох президентів України додала в розшук чергова частина МВС Росії в окупованій Донецькій області. Сталося це не пізніше 22 лютого, але картки розшуку помітили тільки на початку травня.

«Після того як картки виявили, 6 травня МВС виступило з нехарактерним для відомства коментарем, що воно було лише “технічним виконавцем” під час оголошення в розшук: “У цьому разі рішення про оголошення в розшук і про його припинення ухвалюють СК Росії та його територіальні підрозділи”», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, російське МВС також оголосило в розшук президента України Володимира Зеленського та його попередника Петра Порошенка. Їх також розшукуватимуть за неназваними кримінальними статтями.

Також у розшук оголосили командувача Сухопутних військ Збройних сил України Олександра Павлюка. А в березні суд у Москві заочно арештував голову СБУ Василя Малюка за нібито скоєння терористичного акту, його оголосили у федеральний та міжнародний розшук.

Серед інших — ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, очільник ГУР МО Кирило Буданов та командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук. Окрім того, у розшуку й митці, зокрема співачка Джамала.

Згодом у розшук оголосили ще низку українських високопосадовців колишнього прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, екссекретаря РНБО Олексія Данилова, ексміністра внутрішніх справ Арсена Авакова та інших.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *