ОСТАННІ НОВИНИ

Швеція виділить 28 млн євро на підтримку обороноздатності України

Маркіян Рой

|

Уряд Швеції доручив Збройним силам країни здійснити виплати на загальну суму 28 мільйонів євро на підтримку обороноздатності України. Про це йдеться у повідомленні на сайті шведського уряду, інформує Європейська правда.

Як зазначили в уряді, 18 мільйонів євро буде надано трьом коаліціям сил і засобів в рамках контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн»), а 10 мільйонів євро – фонду НАТО для України.

«Ми продовжуємо підтримувати Україну і робитимемо це стільки, скільки буде потрібно. Шведська підтримка поступово  використовуватиметься для закупівлі нового обладнання у промисловості для передачі Україні. За допомогою цих коштів ми можемо посилити обороноздатність України у сфері безпілотників, розмінування та посилення спроможностей ВМС України», – сказав міністр оборони Швеції Пол Йонсон.

Згідно з дорученням уряду, п’ять мільйонів євро планують виділити коаліції з розмінування, три мільйони євро – коаліції з морської безпеки, і ще 10 мільйонів Швеція надасть коаліції дронів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *