ОСТАННІ НОВИНИ

У чотирьох областях України затримали ворожих агітаторів

Олег Дерев'янко

|

Спецслужби затримали у чотирьох областях України проросійських агітаторів, які вихваляли Путіна та закликали відновити СРСР. Про це Львівському порталу повідомили в Службі безпеки України.

За даними відомства, зловмисники публічно виправдовували збройну агресію РФ та закликали до захоплення всієї території нашої держави.

Для проведення інформаційних диверсій фігуранти створили десятки спеціалізованих профілів у відеохостингу YouTube та популярних соцмережах.

Так, у Києві викрили місцеву жительку, яка вихваляла Путіна та війну РФ проти України. Для поширення ворожої пропаганди вона зареєструвала анонімну сторінку в TikTok, де публікувала свої антиукраїнські дописи.

За даними слідства, переважну більшість аудиторії інтернет-ресурсу становили мешканці Росії.

На Миколаївщині затримали очільника підпільної організації «молода гвардія більшовиків-ленінців», діяльність якої дистанційно координувала російська розвідка.

За вказівкою окупантів їхні поплічники готували замовні публікації для підконтрольних кремлю міжнародних інформагентств. У цих статтях автори популяризували колишній Радянський Союз та закликали до його відновлення.

Для конспірації учасники ворожого підпілля діяли порізно та підписували свої «твори» різними псевдонімами.

На Дніпропетровщині затримали YouTube-блогера, який співпрацював з командуванням Південного військового округу країни-агресора. Від окупантів фігурант дистанційно отримував завдання на поширення провокаційних відеосюжетів про війну в Україні.

У замовних роликах їхній автор намагався дискредитувати Сили оборони та поширював фейки про ситуацію на фронті.

У Харкові ще один прихильник рашизму, на власному YouTube-каналі вихваляв радянський режим та пропагував комуністичну символіку.

За викритими фактами тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *