ОСТАННІ НОВИНИ

Залужного остаточно звільнили з військової служби і призначили послом у Британії

Наталя Дуляба

|

Ексголовкома Збройних Сил України генерала Валерія Залужного остаточно звільнили з військової служби та призначили послом у Великій Британії. Про це йдеться у відповідних указах президента.

В указі №309 від 8 травня йдеться, що Валерія Залужного звільнили з військової служби за станом здоров’я та відправили у відставку. При цьому йому дозволили й надалі носити військову форму.

А указом №316 від 9 травня генерала призначили Надзвичайним і Повноважним Послом України у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії.

Зазначимо, що після звільнення з ЗСУ генерала Валерія Залужного стало відомо про намір відправити його на дипломатичну роботу у Великій Британії. Коли саме він офіційно вступить на посаду посла, наразі не відомо, адже ще триває низка процедур.

В українському МЗС кажуть, що зацікавлені у сильному послі в Лондоні. І Валерій Залужний, який має також освіту за спеціальністю «міжнародні відносини», є гарною кандидатурою. При цьому міністр Дмитро Кулеба зауважує, що військовий досвід генерала стане його перевагою на дипломатичній роботі у Британії.

Нагадаємо, Валерій Залужний очолював Збройні Сили України три роки поспіль, саме на його перебування на цій посаді прийшлося повномасштабне вторгнення Росії.

Цьогоріч 8 лютого президент звільнив Залужного. Перед цим вони мали особисту зустріч, під час якої Володимир Зеленський наполягав на важливості оновлення керівництва ЗСУ.

Невдовзі після звільнення Валерію Залужному присвоїли найвищу державну нагороду – звання Героя України.

Зрештою Валерій Залужний пройшов ВЛК, яка визнала його непридатним до служби в армії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *