ОСТАННІ НОВИНИ

Довічне ув’язнення загрожує правоохоронцю, який вбив підлітка в київському фунікулері

Олег Дерев'янко

|

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування за фактом трагедії на станції фунікулера у Києві, в результаті якої загинув підліток. Правоохоронцю перекваліфікували підозру на тяжчу статтю. Про це Львівському порталу повідомили в Державному бюро розслідувань.

7 квітня співробітник Управління державної охорони Артем Косов, перебуваючи в стані алкогольного та наркотичного сп’яніння, рухаючись в вагоні фунікулера почав безпричинно чіплятися до пасажирів, в тому числі до неповнолітніх.

Після виходу з вагона фігурант підійшов до 16-річного хлопця та силою штовхнув його у вікно. Хлопець впав, розбив головою скло, отримавши смертельний поріз шиї. Неповнолітній помер на місці події.

Затриманий відразу був відсторонений від виконання своїх обов’язків. Його командування надало повне сприяння у проведенні невідкладних слідчих дій.

У ході розслідування слідчі Бюро встановили, що позбавлення життя неповнолітнього вчинено з хуліганських мотивів, а тому перекваліфікували підозру на ч. 2 ст. 115 КК України, яка передбачає довічне ув’язнення.

Після ознайомлення стороною захисту, справу буде скеровано до суду.

Нагадаємо, що 8 квітня, військовослужбовцю Управління державної охорони оголосили підозру в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 ККУ) підлітка у київському фунікулері. Санкція статті передбачала до 15 років тюрми.

Проведені експертизи встановили, що обвинувачений у момент скоєння злочину був п’яний. У його крові виявили 1,2 проміле алкоголю. Проте своєї вини він не визнає.

Вже 9 квітня Печерський райсуд Києва відправив під варту Артема Косова на 60 діб, до 5 червня, без права застави. Йому оголосили підозру у вбивстві юнака на станції столичного фунікулера.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *