ОСТАННІ НОВИНИ

80% світлофорів у Львові є енергоощадними, – мерія

Наталя Дуляба

|

167 із 288 світлофорів у Львові є світлодіодними, тобто енергоощадними вже є 80% таких об’єктів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Заміною старих лампових світлофорів займається ЛКП «Львівавтодор». На підприємстві кажуть, що основною перевагою сучасних світлодіодних світлофорів є їхня енергоощадність.

Так, такі об’єкти споживають у 5-10 разів менше електроенергії. Якщо одна секція старого лампового світлофора споживає 100 Вт, то світлодіодний українського виробництва – 15-18 Вт, а аналоги імпортного виробництва – 10-12 Вт.

Крім того, такі світлофори дають мають видимість сигналів світлофора для водіїв та пішоходів, а це означає збільшення безпеки для всіх учасників дорожнього руху.

Загалом ЛКП «Львівавтодор» обслуговує 167 світлофорних об’єктів, а це понад 2100 світлофорів різного типу. Якщо на січень 2024 року у Львові залишалось близько 600 лампових світлофорів, то зараз – вже близько 400.

Додамо, що у Львові побільшає світлофорних об’єктів, керувати якими можна буде онлайн. Так, цьогоріч до центральної системи керування дорожнім рухом під’єднають ще 60 об’єктів. Це дозволить в режимі реального часу спостерігати за роботою світлофорів, оперативно реагувати на екстрені ситуації, дистанційно переналаштовувати їх.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *