ОСТАННІ НОВИНИ

На інавгурацію Путіна масово звозили колаборантів із ТОТ, – Рух опору

Наталя Дуляба

|

На інавгурацію так званого президента Росії Владіміра Путіна 7 травня у Москву автобусами звозили колаборантів із окупованих територій України. За участь у масовці їм платили гроші. Про це Львівському порталу повідомили у Центрі національного спротиву.

Так, на інавгурацію Путіна у російську столицю завезли масовку з тимчасово захоплених територій України. Колаборантів звозили автобусами за списками, які сформувала окупаційна адміністрація.

За участь в масовці обіцяли гроші, також організатори оплачували поселення та харчування. У програмі колаборантам також передбачали екскурсію у Москві.

Крім того, трансляція виступу під час інавгурації Путіна зробили обов’язковою для перегляду на ТОТ України. Промову російського диктатора показували у школах, на комунальних підприємства та на центральних площах захоплених міст.

Як повідомляв Львівський портал, більшість країн ЄС проігнорували інавгурацію Владіміра Путіна 7 травня. Однак на офіційну церемонію все ж таки прибули представники Франції, Угорщини та Словаччини.

Згодом глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що дав країнам Євросоюзу рекомендацію не відправляти своїх представників на інавгурацію глави РФ Владіміра Путіна.

Потім у ЄС пояснили, що не відмовились визнавати Владіміра Путіна «президентом» Росії, оскільки щодо цього питання не змогли дійти консенсусу всі держави-члени.

Україна офіційно заявила, що вважає нелегітимною «церемонію вступу» Путіна на посаду президента РФ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *