ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський про допомогу від США: Зараз будемо надолужувати втрачене

Наталя Дуляба

|

Після піврічної паузи США таки ухвалили рішення про військову допомогу, тож Україна тепер буде надолужувати цей час на полі бою. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у своєму зверненні 24 квітня.

«Зараз будемо робити все, щоб компенсувати пів року, які пройшли у дебатах, у сумнівах. Те, що російський окупант зміг за цей час, те, що Путін тепер планує, ми маємо розвернути проти нього. Всі його дії на фронті, усі його удари по нашій енергетиці, інфраструктурі, весь його терор проти наших міст і сіл – усе це повинне мобілізувати нас, кожного у світі, хто справді цінує життя, на більший тиск на Росію. Дуже важливо, щоб усі наші домовленості з президентом Байденом були реалізовані на 100%. Дякую, Америко», – сказав глава держави.

За словами президента, Україна останніми днями активно працювала з американськими партнерами, аби наповнити пакет допомоги саме тією зброєю, яку потребують ЗСУ. Це, зокрема ракети ATACMS, артилерія, ППО, ракети для HIMARS та протитанкова зброя.

Володимир Зеленський подякував Конгресу і президенту США та всьому американському народу за допомогу у боротьбі України з російськими окупантами.

Нагадаємо, 20 квітня Палата представників США проголосувала за законопроєкт щодо військової допомоги Україні, який передбачає майже 61 млрд доларів. На схвалення американської допомоги Київ чекав пів року.

23 квітня законопроєкт схвалив також і Сенат, на наступний день документ відразу підписав президент США. При цьому Джо Байден запевнив, що поставки зброї почнуться невідкладно.

Пентагон того ж таки 24 квітня оголосив новий пакет військової допомоги для України на мільярд доларів. До нього увійшли ракети і снаряди, БМП Bradley, броньовані машини MRAP і Humvee тощо.

Водночас американські ЗМІ вже анонсували, що в цей пакет можуть уперше увійти далекобійні ракети ATACMS.

Тим часом президент Володимир Зеленський після розмови з американським лідером заявив, що у питанні щодо ракет ATACMS «всі крапки розставлені».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *