ОСТАННІ НОВИНИ

Чоловіки призовного віку не зможуть отримувати паспорти за кордоном, – Кабмін

Наталя Дуляба

|

Українці призовного віку більше не зможуть отримувати паспорти за кордоном. Про це йдеться в постанові Кабінету Міністрів №443 від 23 квітня.

Так, Кабмін вніс зміни до Порядку реалізації експериментального проєкту щодо оформлення паспорта громадянина України та закордонного паспорта українцям, які перебувають за межами України.

Постанова передбачає, що чоловіки призовного віку (від 18 до 60 років) отримують паспорт громадянина України та закордонний паспорт у територіальному органі/територіальному підрозділі Державної міграційної служби. Однак пересилати такі документи закордон у дипломатичні установи для їхньої видачі більше не будуть.

Водночас це нововведення не стосується осіб призовного віку з інвалідністю; українців, які мають родичів із інвалідність й супроводжують їх за кордон; тих, хто супроводжує за кордон дітей з деякими хворобами та дітей-сиріт.

Нагадаємо, напередодні в МЗС вирішили призупинити консульські послуги українським чоловікам мобілізаційного віку, які перебувають за кордоном.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пояснив це рішення прийняттям в Україні закону проходження військової служби, мобілізації та військового обліку. При цьому він вважає, що це нечесно, що деякі українці покинули державу під час війни, а потім за кордоном хочуть отримати від неї послуги.

Згодом у МЗС України наголосили, що обмеження на надання окремих послуг є тимчасовими й стосуються виключно чоловіків призовного віку. Більше роз’яснень читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *