ОСТАННІ НОВИНИ

Росія хоче зірвати Саміт миру у Швейцарії, – Зеленський

Наталя Дуляба

|

Кремль розробив план зриву Міжнародного саміту миру, який відбудеться в червні у Швейцарії. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

«У нас є точна інформація від розвідки, конкретні дані, що Росія не просто хоче зірвати Саміт миру, але й має конкретний план, як це зробити: як зменшити участь країн, як діяти, щоб миру не було ще довше. І ми разом повинні цьому протидіяти – повинні працювати в єдності заради справедливого миру», – сказав глава держави на зустрічі з українськими та іноземними послами.

Володимир Зеленський пообіцяв поділитися цими розвідданими із партнерами. Водночас він наголосив, що світова більшість здатна примусити Росію до миру і поваги до міжнародного права. Саме це він закликає світових лідерів зробити на саміті у Швейцарії.

«Немає таких державних кордонів та природних бар’єрів, які б зупинили поширення радіації. Немає такого народу, який просто змирився б з полоном чи депортацією людей ворожою державою. Немає такої нації, яка погодилась би з тим, що її міста хтось перетворює на руїни. Формула миру повинна спрацювати для всіх, і я прошу всіх вас допомагати тому, щоб світ був дійсно в єдності на саміті у Швейцарії», – сказав президент України.

Нагадаємо, Міжнародний саміт миру відбудеться на одному з курортів Швейцарії 15-16 червня. З ініціативою його проведення виступила Україна, аби імплементувати свою формулу миру.

На захід збереться низка лідерів світових держав. Їхня точна кількість наразі не відома, ЗМІ пишуть орієнтовно про сотню. Росію, як відомо, на саміт не запрошували.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *