ОСТАННІ НОВИНИ

«Кольоровий дощ» не несе жодної загрози, – ДСНС

Наталя Дуляба

|

«Кольоровий дощ», який випав у різних областях України через пил, який знову прийшов зі Сахари, не становить жодної загрози. Про це Львівському порталу повідомили у ДСНС.

«Сьогодні [24 квітня] в Україні пройшли кольорові дощі. Не варто боятися. Тривалі опади вимивають пил з атмосфери, внаслідок чого метеостанції фіксують кольоровий (жовтих відтінків) дощ, який не несе ніякої загрози», – вказано у повідомленні.

Причиною цьому явищу став пил зі Сахари, який напередодні фіксували у Греції, а тепер він знову дійшов до України.

За даними Укргідрометцентру, сахарський пил наразі поширився південними та центральними районами України та пішов на північ.

Рожевим кольором позначено поширення пилу

Загалом пил залишатиметься в атмосфері над Україною протягом 25-26 квітня. Вже в суботу, 27 квітня, повітряні потоки зміняться, а повітря після дощів очиститься.

Нагадаємо, 24 квітня пил зі Сахари прийшов в Україну, через що у Херсоні, Миколаєві та Миколаївській області випав так званий «брудний» чи «кольоровий» дощ. Після опадів на поверхнях, рослинах залишились світлі сліди.

Перед цим пил із Сахари фіксували в Україні на початку квітня. Спершу він поширився низкою країн Європи, а прийшовши в Україну, рознісся спершу західними регіонами, а потім – більшістю областей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Укргідрометцентр, Херсонський гідрометцентр

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *