ОСТАННІ НОВИНИ

Байден підписав законопроєкт про допомогу Україні

Наталя Дуляба

|

У середу, 24 квітня, президент США Джо Байден підписав законопроєкт, який передбачає більше 60 млрд доларів військової підтримки України. Про це повідомив сам американський лідер під час виступу, який наживо транслює Голос Америки.

«Це хороший день для Америки і для миру у світі. Я тільки що підписав законопроєкт [про військову допомогу Україні, Ізраїлю та тихоокеанським партнерам], це зробить Америку більш безпечною, це зробить світ більш безпечним. Наші партнери зможуть отримати допомогу, аби мати змогу захищати себе і свою суверенну територію. І це є також інвестицією у нашу власну безпеку», – сказав Джо Байден.

Американський лідер подякував Конгресу за ухвалення цього законопроєкту, хоча наголосив, що це слід було зробити значно раніше. І тепер, за словами президента США, треба « швидко рухатися» далі.

Джо Байден нагадав, що Росія продовжує руйнувати цивільну інфраструктуру, скидаючи авіабомби, атакуючи ракетами й ударними дронами, знищують теплоелектростанції.

«Українці захищаються дуже сміливо, те, що вони роблять, є надзвичайним. Вони стоять проти величезної армії. Так, українці звільнили вже половину території, яку захопила Росія. Але боротьба за незалежність України залежить і від нашої допомоги… Америка пошле в Україну ту допомогу, яка потрібна для подальшої боротьби», – підкреслив президент США.

Він додав, що «подбає, аби поставки почалися невідкладно».

«Вже у наступні кілька годин ми почнемо відправляти зброю в Україну. Це будуть ракети до ППО, артилерійські снаряди, боєприпаси для ракетних систем і бронетехніки», – відзначив Байден.

Нагадаємо, 20 квітня Палата представників США проголосувала за законопроєкт щодо військової допомоги Україні, який передбачає майже 61 млрд доларів. На схвалення американської допомоги Київ чекав пів року.

23 квітня законопроєкт схвалив також і Сенат, після чого останнім процедурним моментом мало бути підписання документа президентом США Джо Байденом.

Тим часом американські ЗМІ вже повідомили, що після набуття законом чинності Білий дім готує пакет військової допомоги Україні на 1 мільярд доларів, куди можуть уперше увійти далекобійні ракети ATACMS.

Після розмови з Джо Байденом президент Володимир Зеленський заявив, що у питанні щодо ракет ATACMS «всі крапки розставлені».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: АР/Evan Vucci

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *