ОСТАННІ НОВИНИ

Моє рішення не надавати Україні ракети Taurus лишається незмінним, – Шольц

Олег Дерев'янко

|

Канцлер Німеччини Олаф Шольц не збирається наразі змінювати своє рішення не постачати Україні ракети Taurus. Про це він заявив після переговорів з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком у Берліні 24 квітня, передає кореспондент Укрінформу.

Шольц підкреслив, що його рішення є «дуже чітким», і нагадав, що країни НАТО не повинні стати стороною конфлікту. При цьому канцлер запевнив, що Німеччина продовжить бути найбільшим «донором» України в Європі.

Він зазначив, що Німеччина уже забезпечує Україну артилерійськими системами великої дальності дії та згадав у цьому контексті системи РСЗВ, Gepard, Iris-T і Patriot – дві з яких уже в Україні та третя буде доставлена незабаром. Також наголосив, що найбільше Україна наразі потребує саме засобів ППО.

«Жодна країна не надає стільки засобів ППО, як Німеччина», – сказав канцлер та ще раз звернувся до всіх голів держав і урядів із закликом розглянути можливості, щоб разом «масивно посилити» ППО України, насамперед системами Patriot.

Шольц назвав «надихаючим» рішення американських законодавців ухвалити пакет допомоги Україні, який показує, що Путін прорахувався в сподіванні, що партнери кинуть Україну напризволяще.

«Але рішення США не позбавляє нас у Європі завдання продовжувати посилювати нашу підтримку, щоби Україна могла захиститися від агресора», ­– підкреслив Олаф Шольц.

Він зауважив, що Німеччина і Велика Британія разом стоять на боці України й наразі надають найбільше допомоги Україні. Зокрема, здійснюють спільні проєкти з навчання українських солдатів і посилення військово-промислової бази України.

Сунак своєю чергою запевнив, що обидві країни залишатимуться найбільшими партнерами України в Європі.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив категорично проти постачання далекобійних крилатих ракет Taurus Україні, посилаючись на ризик втягування своєї країни у війну.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *