ОСТАННІ НОВИНИ

Вбивство поліцейського: затриманим військовим оголосили підозру

Наталя Дуляба

|

Двох військовослужбовців обвинувачують у посяганні на життя правоохоронця, дезертирстві та в незаконному поводженні зі зброєю. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора.

Йдеться про двох чинних військовослужбовців, батька та сина, віком 52 і 26 років.

За даними слідства, вночі 20 квітня вночі вони під час перевірки автомобіля вбили одного поліцейського, поранили іншого та втекли з місця події. Зловмисників спіймали 21 квітня у селі Липецьке Подільського району Одеської області.

У МВС України додають, що обидва військові збирались втекти за кордон. Підозрювані кажуть, що напали на поліцейських, бо перевозили а авто бойові гранати. Чи справді це так, встановлює слідство.

Перед затриманням військових їхній автомобіль виявили у Вінницькій області, всередині також були боєприпаси.

Крім того, у ході слідчих дій було знайдено зброю – ймовірне знаряддя вбивства.

Обом військовим оголосили підозри за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • посягання на життя працівника правоохоронного органу (ст. 348 ККУ);
  • незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 263 ККУ);
  • дезертирство зі зброєю за попередньою змовою групою осіб, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 408 ККУ).

Санкції статей передбачають від 9 до 15 років тюрми або довічне ув’язнення.

Наразі триває слідство, правоохоронці перевіряють причетність затриманих до диверсійно-розвідувальних груп. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Передісторія 

Уночі 20 квітня поліцейські зупинили на Вінниччині автомобіль для перевірки документів. У ньому їхали двоє чоловіків. Невдовзі вони застосували вогнепальну зброю проти правоохоронців. Загинув 20-річний Максим Зарецький, його напарник дістав поранення.

Самі зловмисники втекли, Нацполіція оголосила пошукову операцію.

Згодом прокурори заявили, що підозрюють двох військовослужбовців. Зрештою у Сухопутних військах ЗСУ підтвердили, що обидва чоловіки, зафіксовані в авто на бодікамери правоохоронців, є чинними бійцями однієї з військових частин. Також відомо, що більше року тому вони служили у лавах 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів зимового походу.

Тим часом російська пропаганда відразу використала розстріл правоохоронців на Вінниччині, аби дискредитувати українських військових.

Спершу у Вінницькій області знайшли авто, яким пересувалися підозрювані. Всередині були боєприпаси, що належать до військового майна. А на наступний день, 21 квітня, самих зловмисників спіймали на Одещині.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *