ОСТАННІ НОВИНИ

Сили оборони призупинять наступ росіян, якщо допомога США прибуде швидко, – ISW

Ольга Денисяка

|

За оцінкою експертів Інституту вивчення війни (ISW), Сили оборони зможуть призупинити російський наступ за умови швидкого надходження допомоги США, повідомляє Українська правда.

Голова комітету з розвідки Сенату США Марк Ворнер повідомив 21 квітня, що американська військова допомога Україні, включаючи ATACMS, може бути доставлена в Україну до кінця наступного тижня, якщо Сенат ухвалить законопроєкт про додаткові асигнування 23 квітня, а президент США Джо Байден підпише його до 24 квітня.

Президент України Володимир Зеленський заявив 21 квітня, що швидка доставка американської військової допомоги Україні може дозволити українським силам стабілізувати лінію фронту і перехопити ініціативу

У той же час ISW продовжує оцінювати, що українські сили можуть зазнати додаткових невдач у найближчі тижні в очікуванні допомоги США у сфері безпеки, яка дозволить Україні стабілізувати фронт, але вони, ймовірно, зможуть призупинити нинішній російський наступ за умови швидкого надходження нової допомоги від США.

Нагадаємо, 20 квітня палата представників США проголосувала за законопроєкт щодо військової допомоги Україні. Ухвалений законопроєкт передбачає виділення майже 61 млрд доларів на військову допомогу Україні та союзникам. На схвалення американської допомоги Київ чекав пів року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *