ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ уразили російський корабель в Криму

Ольга Денисяка

|

Військово-морські сили ЗСУ підтвердили ураження корабля Чорноморського флоту рф у тимчасово окупованому Криму «Коммуна». Про це заявив речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук.

За його словами, характер пошкоджень наразі верифікується.

«Але однозначно корабель виконувати завдання тепер не здатен. Це буде повторюватися, поки у росіян не скінчаться кораблі, або вони не заберуться з Криму», — наголосив Плетенчук.

Уранці 21 квітня Генштаб ЗСУ звітував, що за весь час повномасштабного російського вторгнення Сили оборони знищили 26 кораблів та катерів окупантів.

Як пише hromadske, вранці 21 квітня в тимчасово окупованому Севастополі пролунали вибухи. У мережі писали, що в бухті почалася пожежа на одному з кораблів. Місцеві та OSINT-ресурси писали про атаку саме на рятувальне судно «Коммуна» в Сухарній бухті Севастополя.

Водночас російський ставленик у Севастополі Михайло Развожаєв стверджував, що «на одному з кораблів військові відбили атаку протикорабельної ракети».

Зазначимо, що «Коммуна» — найстаріший корабель воєнно-морського флоту росії та найстаріше у світі судно, що фактично перебуває на озброєнні та виконує бойові завдання. За своєю конструкцією є катамараном. «Коммуна» також слугує «рятувальником» підводних човнів.

У 2022 році саме це судно відправили на пошук ракетного крейсера «Москва», який затонув 14 квітня внаслідок українського ракетного удару.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *