ОСТАННІ НОВИНИ

Нападники на поліцейських збиралися втекти за кордон, – поліція

Ольга Денисяка

|

Військовослужбовці, затримані за підозрою в нападі на поліцейських на Вінничині, мали намір втекти з України. Про це заявила речниця Нацполіції Олена Бережна, пише Українська правда.

«Вони перебували в закинутій будівлі, мали намір поїхати за межі України, покинути державу. Щодо причини нападу на поліцейських, вони кажуть, що вони перевозили бойові гранати і нібито це стало причиною. Але як це було насправді, встановить слідство, коли будуть знайдені ці речові докази», – заявила речниця.

Бережна уточнила, що поліцейський, на якого здійснили напад, встиг перед смертю поранити старшого з затриманих, батька, але він не потребує госпіталізації.

Нагадаємо, уночі 20 квітня поліцейські зупинили на Вінниччині автомобіль для перевірки документів. У ньому їхали двоє чоловіків. Невдовзі вони застосували вогнепальну зброю проти правоохоронців. Загинув 20-річний Максим Зарецький, його напарник дістав поранення.

Самі зловмисники втекли, Нацполіція оголосила пошукову операцію. Згодом прокурори заявили, що підозрюють двох військовослужбовців. Зрештою у Сухопутних військах ЗСУ підтвердили, що обидва чоловіки, зафіксовані в авто на бодікамери правоохоронців, є чинними бійцями однієї з військових частин. Також відомо, що більше року тому вони служили у лавах 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів зимового походу.

Наступного дня у Вінницькій області знайшли авто, яким пересувалися підозрювані. Також знайшли боєприпаси, що належать до військового майна. Згодом в Одеській області затримали обох нападників. Виявилось, що це батько та син, 52 та 26 років, уродженці Вінницької області. Затриманим загрожує довічне ув’язнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *