ОСТАННІ НОВИНИ

Після розстрілу поліцейських російські боти почали дискредитувати військових

Наталя Дуляба

|

Російська пропаганда використала розстріл правоохоронців на Вінниччині, аби дискредитувати українських військових. Про це Львівському порталу повідомили у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Мінкульті.

«Мережею поширюється небезпечна дискусія про вбивство поліцейського на Вінниччині. Її підігрівають російські боти. Вони поширюють думку, що начебто “погані поліцейські «дістають» хороших військових”», – йдеться у повідомленні.

Комунікаційники зафіксували відразу два шкідливі наративи: перший – нібито військові не витримують пресингу з боку поганої поліції; другий – звинувачення, що начебто всі українські захисники є небезпечні.

Градус дискусії у соцмережах підіймають ті російські боти, які «грають за обидві команди». Їхня мета – підірвати довіру до армії та правоохоронців, вчинити розкол поміж українцями.

Ще один приклад ворожого «вкиду», виявлений на волонтерській сторінці:

«Закликаємо не піддаватися інформаційним провокаціям і спекуляціям на трагедії. Відповіді на всі питання має надати слідство», – наголошують у Центрі стратегічної комунікації.

Нагадаємо, уночі 20 квітня поліцейські зупинили на Вінниччині автомобіль для перевірки документів. У ньому їхали двоє чоловіків. Невдовзі вони застосували вогнепальну зброю проти правоохоронців. Загинув 20-річний Максим Зарецький, його напарник дістав поранення.

Самі зловмисники втекли, Нацполіція оголосила пошукову операцію. Згодом прокурори заявили, що підозрюють двох військовослужбовців. Зрештою у Сухопутних військах ЗСУ підтвердили, що обидва чоловіки, зафіксовані в авто на бодікамери правоохоронців, є чинними бійцями однієї з військових частин. Також відомо, що більше року тому вони служили у лавах 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів зимового походу.

Правоохоронці тим часом жодної інформації про осіб підозрюваних більше не надавали.

Водночас додамо, що вже під час повномасштабної війни у лавах Сил оборони виявляли російських агентів і «кротів», завербованих спецслужбами РФ. Одного з таких шпигунів у війську, наприклад, допоміг викрити сам Головком Сирський.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *