ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ затримала ексдепутата, який наводив російські ракети на Херсон

Маркіян Рой

|

Правоохоронці затримали колишнього депутата Херсонської районної ради за корегування російських обстрілів регіону. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

«У результаті спецоперації викрито 4-х учасників ворожої групи, які коригували ракетно-дронові удари по регіону. Двох із них затримано «на гарячому» під час виконання ворожого завдання. Затриманими виявились колишній депутат районної ради Херсона та працівниця лікарні», – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, за їхнім «наведенням» рашисти обстріляли місцеву лікарню, церкву та будівлю Національної поліції. Крім того вони готувалися до нових повітряних атак на Херсонщину.

Для коригування ударів фігуранти під виглядом прогулянок обходили вулиці міста, де приховано фіксували місця базування Сил оборони.

Ще одним завданням російської агентури був збір розвідданих про наслідки ворожих «прильотів» по обласному центру.

Ексдепутат-зрадник «узагальнював» отримані відомості і месенджером передавав резиденту (старшому) агентурної групи. Ним виявився його місцевий знайомий, який під час окупації регіону пішов на співпрацю з фсб.

Напередодні звільнення обласного центру він втік до росії, де продовжив співпрацю з окупантами.

У ході розслідування Служба безпеки також встановила особу і задокументувала четвертого учасника російської агентури, який перебуває на тимчасово окупованій території України.

Наразі всім чотирьом агентам рф повідомлено про підозру.

Затриманий ексдепутат, в якого вилучено мобільний телефон та чорнові записи із доказами розвідувально-підривної діяльності, отримав підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб).

Він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Дії його спільниці кваліфіковано за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Двом фігурантам, які переховуються на тимчасово окупованій території України та в рф, заочно повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 і ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *