ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині призначили нового головного медика області

Ольга Денисяка

|

У п’ятницю, 17 квітня, представили новопризначеного очільника департаменту охорони здоров’я Львівської облради Ореста Чемериса. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

 

37-річний Орест Чемерис переміг у конкурсі на посаду директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, набравши 9,6 бала.

Зазначимо, що до сьогодні виконуючим обов’язки директора департаменту охорони здоров’я був Андрій Васько.

Орест Чемерис народився 1983 року у Львові. У 2006 році закінчив Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького.

Також відомо, що працював помічником депутата від «Самопомічі» Ігоря Стояновського.

До призначення на посаду був доцентом кафедри хірургії №1 Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, а також працював хірургом у Восьмій міській клінічній лікарні Львова.

Згідно із декларацією, у 2019 році звін заробив 272 339 гривень у Львівському медуніверситеті ім. Данила Галицького. Також отримав 44 426 гривень зарплати, працюючи за сумісництвом у Восьмій міській клінічній лікарні Львова.

Одружений та виховує доньку. Його дружина має дві квартири у Львові та земельну ділянку у селі Бистриця-Гірська Дрогобицького району.

Новоспечений чиновник також має квартиру у Львові та дві автівки: Nissan X-trail 2008 року випуску та Toyota Yaris 2006 року випуску.

Нагадаємо, попередньою керівницею департаменту охорони здоров’я ЛОДА була Ірина Микичак. Однак 13 грудня 2019 року її було звільнено з цієї посади. З того часу тимчасовим виконувачем обов’язків директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА був Андрій Васько.

На сесійному засідання Львівської облради 19 листопада 2019 року «Самопоміч», «Свобода» та «Громадянська позиція», зачитали спільне звернення з проханням звільнити зі займаної посади Ірини Микичак, наголосивши,  що департамент охорони здоров’я, який вона очолює, займається виключно реорганізацією медичних закладів з метою вивільнення приміщень в привабливих районах.

Також Громадська рада при Львівській ОДА, та медпрацівники, які, за їх словами, звільнені у процесі реорганізації медичних закладів вимагали звільнити Ірину Микичак.

Натомість сама Микичак вважала, що певні політсили не змогли стерпіти її непопулярні рішення, які виявились ефективними, тому почали її дискредитовувати.

У середу, 18 березня, Кабінет міністрів України призначив Ірину Микичак першою заступницею міністра охорони здоров’я.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *