ОСТАННІ НОВИНИ

Продавці підроблених AirPods зі Львова виплатили Apple більше 1 млн грн

Наталя Дуляба

|

Трьом шахраям зі Львова, які в Instagram продавали підробку на навушники Apple AirPods, довелося виплатити компанії 1,2 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Правоохоронці не вказують, що йдеться саме про компанію Apple. Втім на це вказує упакування та інші деталі справи, про які стало відомо ще торік.

За даними слідства, шахрайську схему організували троє ділків. Зі серпня 2022 по березень 2023 року вони продавали через спеціально створені сторінки в Instagram контрафактні бездротові навушники Apple AirPods за привабливими цінами. Ознак схожості із оригіналом техніці надавали через упакування.

На орендованих квартирах у Львові та Винниках чоловіки зберігали і фотографували фальсифікат для рекламування у соцмережах. Також вони вели облік доходів, одержаних від незаконної діяльності. Продавали підроблені навушники по всій Україні, відправляючи товар поштою.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантів виявили та вилучили понад 150 одиниць фальсифікату, а також пакувальні та рекламні матеріали, носії електронної інформації.

Таким чином компанії Apple аферисти завдали збитків на понад 1,2 млн грн. Всі ці кошти вони відшкодували добровільно.

Ділків судять за ч.2 ст.229 (незаконне використання знака для товарів і послуг) та за ч.4 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Справу вже скерували на розгляд суду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *