ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівсвітло» віддало мільйонне замовлення компанії з «чорного списку» АМКУ

Наталя Дуляба

|

ЛКП «Львівсвітло» замовило ремонт електричного устаткування на 1,14 млн грн у ТОВ «Тантал», яке належить до «чорного списку» Антимонопольного комітету України. Раніше це підприємство, опосередковано пов’язане з так званою «аферою століття», оштрафували за змову під час проведення публічних закупівель і заборонили на три роки участь у бюджетних тендерах. Про це повідомляє NGL media.

Відкриті торги «Львівсвітло» оголосило в середині березня. Йшлося про поточний ремонт трансформаторів, гальмівних котушок та асинхронних двигунів до кінця року. Загалом на заплановані понад 200 ремонтів комунальники були готові витратити 1,15 млн грн.

Компанія «Тантал» виявилась єдиним учасником торгів і, знизивши вартість замовлення лише на 755 грн, уклала угоду з комунальниками.

У тендерній документації ЛКП «Львівсвітло» передбачило відхилення пропозицій учасників, яких протягом трьох останніх років ловили на змовах під час відкритих торгів. Це ж передбачено і відповідною урядовою постановою, яка регулює наразі процес проведення публічних закупівель. Однак комунальники не звернули увагу на порушення цієї вимоги.

Відповідно до зведених відомостей АМКУ наприкінці вересня 2023 року ТОВ «Тантал» було оштрафовано за змову на тендері і на наступні три роки компанія втратила право на бюджетні підряди.

Контактна особа замовника ЛКП «Львівсвітло» Христина Іванишин, до якої журналісти звернулись за коментарем, зауважила, що раніше фірми, які мали штрафи від АМКУ, «підсвічувала» сама система Prozorro. При цьому вона наголосила, що при підтвердженні цієї інформації комунальне підприємство розгляне можливість розірвати вже укладену угоду.

Варто зауважити, що закупівельник ЛКП «Львівсвітло», який проігнорував обов’язок відхилити пропозицію ТОВ «Тантал», може бути притягнутий до відповідальності згідно з ст.164-14 КУпАП (штраф 25,5-51 тисячу грн).

Власницею і керівницею ТОВ «Тантал» є львів’янка Ірина Малькова, невістка Людмили Малькової, яка була основною фігуранткою так званої «афери століття», внаслідок Львівська міськрада втратила кілька десятків приміщень в центрі міста.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *