ОСТАННІ НОВИНИ

Макрон запропонує світове перемир’я включно з Україною на час Олімпіади

Маркіян Рой

|

Президент Франції Емманюель Макрон висловив сподівання, що під час Олімпійських ігор-2024, що триватимуть у Парижі, вдасться досягти «олімпійського перемир’я» в Україні та Секторі Гази. Про це він заявив в інтерв’ю виданням RMC і BFMTV, передає hromadske.

За його словами, він хоче покласти край усім поточним військовим конфліктам у світі. Макрон також заявив, що проситиме Китай допомогти в цьому питанні. Французький лідер буде обговорювати це із Сі Цзіньпіном під час майбутньої зустрічі в Парижі.

Окрім Китаю, президент Франції сподівається залучити до цієї мети й інші держави. На думку Макрона, майбутні Олімпійські ігри мають стати «моментом дипломатичного миру», оскільки «олімпізм, із дипломатичного погляду, приносить багато речей».

Літні Олімпійські ігри у столиці Франції, Парижі, відбудуться з 26 липня до 11 серпня 2024 року. Франція робить ставку на першу за 100 років Олімпіаду на своїй території, щоб продемонструвати світові найкраще в країні: від історичних пам’яток Парижа до його ролі як глобального центру їжі, моди та спортивної майстерності.

Крім того, організатори Олімпіади намагаються нівелювати репутацію Франції як країни жорстоких вуличних протестів і промислових конфліктів.

Як повідомляв Львівський портал раніше, незважаючи на початок війни Росії проти України, чим РФ та Білорусь порушили «Олімпійське перемир’я», Міжнародний олімпійський комітет (МОК) виступив за допуск російських і білоруських спортсменів до участі в змаганнях, що проводяться в Азії. Таке рішення прийнято на пропозицію Олімпійської ради Азії.

Водночас Європарламент засудив рішення МОК про допуск російських спортсменів до Олімпіади.

Спеціальна доповідачка ООН та експертка в галузі культурних прав та сучасних форм расової дискримінації та ксенофобії Александра Ксантакі заявила, що російські і білоруські спортсмени, які порушили «Олімпійське перемир’я», мають повернутися на Олімпійські ігри в Парижі-2024 року. Вона переконана, що мають право змагатися навіть ті спортсмени, які могли брати безпосередню участь у вторгненні в Україну.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *