ОСТАННІ НОВИНИ

Європарламент засудив рішення МОК про допуск російських спортсменів до Олімпіади

Андрій Котенський

|

Європарламент проти участі російських та білоруських спортсменів у Олімпіаді 2024 року в Парижі. У резолюції, яку підтримали 444 депутати Європарламенту, засуджується рішення Міжнародного олімпійського комітету дозволити російським та білоруським спортсменам брати участь у Олімпійських іграх в Парижі, передає Цензор.НЕТ.

У резолюції, оприлюдненій з нагоди річниці російського вторгнення в Україну, зокрема сказано: «Пропозиція МОК дозволити російським і білоруським спортсменам брати участь у кваліфікації до Олімпійських ігор у Парижі 2024 року під нейтральним прапором суперечить багатогранній ізоляції цих країн і буде використовуватися обома режимами в пропагандистських цілях».

Нагадаємо, МОК має намір дозволити спортсменам з Росії та Білорусі виступати на Олімпіаді наступного року. Це викликало обурення України та міжнародної спільноти, лунають заклики бойкотувати Олімпіаду, якщо МОК не змінить свою думку.

Зазначимо, МОК підтримав ініціативу Азійського олімпійського комітету приймати російських та білоруських спортсменів на своїх континентальних змаганнях у нейтральному статусі. Відповідні запрошення в Азії вже скерували спортсменам обох країн, що залишаються усуненими від більшості змагань від початку вторгнення.

Україна в особі президента національного НОК Вадима Гутцайта вже припустила можливість бойкоту літньої Олімпіади-2024 в Парижі, якщо до змагань зможуть відібратися росіяни з білорусами. Наміри МОК також засудили в скандинавських, балтійських країнах та зокрема у Польщі.

Як повідомляв Львівський портал" href="https://portal.lviv.ua/">Львівський портал, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба також обурився можливим поверненням російських спортсменів до змагань. Він закликав Міжнародний олімпійський комітет не прикривати білими прапорами злочини рашистів в Україні, про які мовчать російські спортсмени.

Відомо, що близько 40 країн уже готують жорстку позицію проти участі РФ і Білорусі в Олімпійських іграх.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *