ОСТАННІ НОВИНИ

На Харківщині затримали зрадницю, яка розсилала пропагандистські газети

Олег Дерев'янко

|

Спецслужби затримали очільницю окупаційної «філії роспошти», яка співпрацювала з рф під час окупації Ізюма. Про це Львівському порталу повідомили в Службі безпеки України.

За даними слідства, зловмисницею виявилась колишня працівниця одного з виділень «Укрпошти» у захопленому на той час місті Ізюм. Тоді вона запропонувала рашистам свою допомогу у війні проти України, за що отримала «призначення» до окупаційної адміністрації рф.

Там вона стала очільницею місцевої «філії роспошти». Фігурантка організовувала адресну розсилку пропагандистських газет країни-агресора по домівках мешканців громади.

Також колаборантка змушувала своїх підлеглих роздавати примірники російських «видань» прямо у приміщенні захопленого відділення пошти. Крім того зловмисниця намагалася ввести в обіг поштові марки та конверти із кремлівською символікою.

Після звільнення міста вона «залягла на дно» і таким чином сподівалася уникнути правосуддя. Втім, співробітники СБУ задокументували злочинні дії, встановили її місцеперебування та затримали.

Слідчі повідомили жінці про підозру за ч.5 ст.27, ч.2 ст.28 та ч.6 ст.111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність у формі пособництва у здійсненні інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором, вчинена за попередньою змовою групою осіб). Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *