ОСТАННІ НОВИНИ

Шмигаль назвав недоцільним перенаправлення коштів з телемарафону на ЗСУ

Ольга Денисяка

|

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відповів на петицію щодо переспрямування коштів, призначених для телемарафонів «Єдині новини» та телеканалу «FreeДом» на потреби Збройних сил. На думку прем’єра, це – недоцільно. Про це йдеться у відповіді Шмигаля на петицію.

«Оскільки забезпечення інформаційної безпеки є частиною державної політики у сфері національної безпеки і оборони, а реалізація єдиної інформаційної політики — пріоритетним питанням національної безпеки, то фінансування відповідних заходів є вагомою складовою протидії військовій агресії Російської Федерації проти України, зокрема в інформаційному просторі. Відповідно перерозподіл зазначених у петиції видатків шляхом їх спрямування на потреби інших складових сектору безпеки та оборони не є доцільним», – відповів Денис Шмигаль.

Водночас він переконує, що Урядом на системній основі проводиться постійна робота із залучення та спрямування фінансових, матеріально-технічних та інших ресурсів, у тому числі міжнародної допомоги, на задоволення потреб і підвищення спроможностей Збройних Сил та інших складових сектору безпеки і оборони, будівництво військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, захист об’єктів критичної інфраструктури, постачання нових і модернізації наявних зразків озброєння, військової та іншої техніки для здійснення заходів, пов’язаних з відсіччю збройної агресії Російської Федерації проти України.

Зазначмо, що за результатами опитування КМІС, проведеного в кінці 2023 року, довіра до телемарафону «Єдині новини» продовжує знижуватися. Частка тих, хто не довіряє телемарафону зросла до 38%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *