ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський про блокування кордону з Польщею: Ми побудували кілька шляхів в обхід

Маркіян Рой

|

Україна побудувала кілька шляхів, щоб обійти блокування польськими фермерами кордону, однак транзит товарів через Польщу був би дешевшим. Про це президент України повідомив в інтерв’ю під час ефіру телемарафону, повідомляє Українська правда.

«Наш прем’єр спілкувався з владою Польщі, коли була зустріч на рівні урядів. Всі кажуть, що обов’язково розблокують кордони і допоможуть Україні. А поки всі кажуть, ми повинні свою роботу виконувати.

І ми побудували кілька шляхів в обхід цьому блокуванню. Сьогодні це працює. Краще було б через Польщу, дешевший був би для деяких товарів транзит. Але ми повинні виходити з того, де ми знаходимось. У нас потужно працює море, Дунай, ми почали працювати через Молдову й Румунію.

Я вважаю, ми знайшли вихід з цієї ситуації в будь-якому випадку», – заявив Зеленський.

Як відомо, польські аграрії протестують на кордоні з Україною з 9 лютого. Вони періодично блокують рух вантажівок, а згодом навіть взялись за приватні авто та автобуси.

Протестувальники висипали українське зерно на дорогу, влаштовували провокативні акції з російським підтекстом.

В ніч на 25 лютого в Польщі було наймасштабніше пошкодження української агропродукції – на залізниці розсипали 160 тонн українського зерна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *