ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині досі перевищений епідпоріг. Де найбільше хворіють

Наталя Дуляба

|

Незважаючи на те, що мешканці Львівщини стали менше хворіти на грип, ГРВІ та коронавірус, епідпоріг досі перевищений на 10,5%. Про це Львівському порталу повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Так, протягом 18-24 березня на Львівщині офіційно зареєстрували 11 783 випадки гострих респіраторних вірусних інфекцій, що на 231 випадок більше у порівнянні з попереднім тижнем. З-поміж усіх хворих майже 53% – це діти.

Найбільше хворіють люди у Червоноградському, Львівському та Яворівському районах. Епідпоріг перевищений на 10,5%.

Зазначимо, що сезон грипу й застуди на Львівщині стартував у листопаді, і вже у грудні епідпоріг був перевищений. Поступово цей показник й надалі піднімався й у лютому сягнув 73%, школярі переходили на онлайн-навчання. Із кінця лютого медики почали фіксувати спад захворюваності, втім епідпоріг все ще не був у межах норми.

Якщо говорити про вікові групи, то зараз найбільше хворіють діти 5-14 років (29,2%) та дорослі віком 30-64 роки (26,2%). Летальних випадків грипу минулого тижня не було, втім у лікарнях лежали 128 пацієнтів.

Коронавірус минулого тижня виявили у 51 людини, тоді як попереднього тижня хворих було 52. Летальних випадків не було, четверо пацієнтів лікувались у шпиталях.

Загалом від ускладнень грипу померли 9 мешканців Львівщини, ще 35 – від коронавірусу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *