ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині все ще перевищений епідпоріг

Наталя Дуляба

|

Хоч мешканці Львівщини стали менше хворіти на грип, ГРВІ та коронавірус, епідпоріг все ще перевищений на 11,5%. Про це Львівському порталу повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Так, протягом тижня 26 лютого – 3 березня на Львівщині офіційно зареєстрували 11 900 випадків гострих респіраторних вірусних інфекцій, що на 2,6% менше у порівнянні з попереднім тижнем. З-поміж усіх хворих 51% – це діти.

Летальних випадків грипу минулого тижня не було, втім у лікарнях лежали 160 пацієнтів.

Загалом ситуація з захворюваністю стабілізувалась, втім епідпоріг все ще перевищений на 11,5%. Хоча ще на початку лютого по всій Львівщині він був перевищений майже на 73%.

Через підвищену захворюваність на дистанційне навчання перейшли три школи у Львівському та Золочівському районах.

Якщо говорити про вікові групи, то найбільше хворіють діти 5-14 років (28,7%) та дорослі віком 30-64 роки (27,8%).

Коронавірус минулого тижня виявили у 91 людини, тоді як попереднього тижня хворих було 113. Від ускладнень, спричинених Covid-19, померли відразу четверо осіб, всі вони були невакциновані. У лікарнях перебувають 30 пацієнтів.

Нагадаємо, перших у цьому епідсезоні хворих на грип на Львівщині зареєстрували у грудні. Всі виявлені досі випадки – це грип А. Дотепер від ускладнень недуги померли 8 жителів області.

Цілком вберегтись від грипу неможливо, втім вакцинація дозволяє суттєво зменшити ризик ускладнень, які може провокувати недуга. Медики наполегливо рекомендують щепитись вагітним жінкам, літнім людям і тим, хто має хронічні захворювання, медикам і дітям.

Вакцину від грипу можна придбати в аптеці. Зараз в Україні доступні препарати корейського або французького виробництва.

Зробити щеплення від Covid-19 у пункті вакцинації або за скеруванням свого сімейного лікаря. Зараз доступні вакцини Janssen (виробник Johnson&Johnson) та Comirnaty (виробник Pfizer).

Базовий курс для захисту від Covid дає три щеплення: дві первинні дози вакцини та перше бустерне щеплення, яке вводять через 5 місяців. Усі наступні щеплення після третього називають додатковим бустером, його не роблять усім, а лише людям із групи ризику.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *