ОСТАННІ НОВИНИ

Агенція оборонних закупівель придбає 4 тисячі дронів за рамковою угодою із Prozorro

Маркіян Рой

|

Агенція оборонних закупівель придбає ще 4 тисячі дронів для ЗСУ. У системі Prozorro опубліковані відповідні тендери на закупівлю 3000 БпАК типу DJI Mavic 3E та 1000 БпАК типу DJI Mavic 3 Thermal з додатковими комплектуючими. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Наразі це п’ята частина від 20000 дронів, які Агенція запланувала придбати в межах рамкових угод. Водночас ці обсяги можуть збільшитися.

В системі Prozorro опубліковано 15 відборів на постачання по 200 Mavic 3E (загалом 3000 штук) та 5 відборів по 200 одиниць Mavic 3 Thermal (1000 штук).

У Міноборони пояснили, що поділ закупівлі на окремі відбори по 200 дронів дозволить залучити до закупівель більшу кількість учасників, які не можуть забезпечити всю кількість, а також диверсифікувати джерела постачання.

Очікувана вартість закупівель розрахована на основі ціни в 133 тисячі гривень за один Mavic 3Е та 198 тисяч гривень за один Mavic 3 Thermal (без ПДВ). Загалом це 597 мільйонів гривень.

Взяти участь у цих закупівлях зможуть всі постачальники, які пройшли кваліфікацію в рамкових угодах на закупівлі дронів.

Нагадаємо, 5 березня «Агенція оборонних закупівель» оголосила про закупівлю 20 тисяч дронів через систему Prozorro. Тоді загальна очікувана вартість тендерів сягнула майже 3 млрд гривень (без ПДВ).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *